Jarkko Nieminen hakee revanssia Jo-Wilfried Tsongasta - Tennis - Ilta-Sanomat

Jarkko Nieminen hakee revanssia Jo-Wilfried Tsongasta

Kaksimetrisestä ja kovasyöttöisestä Chris Guccionesta ei ollut Jarkko Niemisen horjuttajaksi toisen ATP-tennisturnauksen kierroksen kamppailussa Sydneyssä. Nieminen kukisti Guccionen 7-6 (10-8), 6-3 eteni puolivälieriin tunnin ja 22 minuutin pelaamisen jälkeen.

Jarkko Nieminen kohtaa seuraavaksi Jo-Wilfired Tsongan.­

14.1.2009 11:55

Nieminen kohtasi Guccionen ensi kertaa urallaan. Molemmat ovat vasureita. Guccione on tyypillinen syöttö-volley-pelaaja, ja ratkaisut tapahtuivat nopeasti.

- Hänellä on aikamoinen syöttö ja hän nousee verkolle. Fyysisesti ottelu oli uuvuttava puolitoistatuntinen, Nieminen kertoi.

Nieminen pyrki juoksuttamaan isokokoista vastustajaa kuumassa säässä. Hän onnistui taktiikassa.

- Lopussa hän näytti väsyvän.

Sydneyn kuumuus ei Niemistä vaivaa.

- Pidän tästä kuumuudesta. Kuuma ja kuiva sää sopii minulle, Nieminen sanoi. Lämpötila kentällä nousi 40 celsiusasteen tuntumaan.

Toisessa erässä Guccionen, 23, peliajatus alkoi pettää. Erinomaisesti syöttänyt Nieminen ei antanut australialaiselle mahdollisuuksia syötönmurtoon. Niemiselle riitti yksi murto ottelun voittamiseen. Hän ratkaisi ottelun ensimmäisellä ottelupallolla.

- Toisen erän voitin helpommin kuin ensimmäisen.

Guccione, 23, on maailmanlistalla sijalla 132, Nieminen sijalla 40. Viime vuonna Guccione oli Sydneyssä loppuottelussa. Tappio Niemiselle pudotti salskean pelaajan haastajakiertueelle.

Onni mukaan

Nieminen kohtaa seuraavaksi ranskalaisen Jo-Wilfried Tsongan, jolle hän hävisi viime viikolla Brisbanessa. Tsonga on sijoitettu Sydneyssä kolmanneksi. Maailmanlistalla Tsonga on kuudentena.

- Toivottavasti olen vahvempi nyt kuin viime viikolla. Vaikka en tehnyt paljon virheitä viime viikon kamppailussamme, olin hieman epäonninen ottelun lopussa, Nieminen pohti Brisbanen tappiota.

Nieminen on tyytyväinen kauden avaukseen.

- Olen iloinen kahdesta hyvästä ottelusta (Sydneyssä), ja olen tyytyväinen myös viime viikon otteluihini. On tärkeää saada hyvä alku kaudella. Tuntuu hyvältä. Haluan saada hyvityksen Tsongasta, Nieminen sanoi.

Djokovic vireessä

Turnauksen kärkipelaajat Novak Djokovic, Jo-Wilfried Tsonga ja David Nalbandian etenivät jokainen puolivälieriin. Djokovicilta vei vain 55 minuuttia kukistaa Paul-Henri Mathieu 6-1, 6-2. Viime viikolla Brisbanessa Djokovic vielä tuskaili uuden mailan kanssa ja hävisi ensimmäisellä kierroksella Ernests Gulbikselle, mutta nyt hän näytti olevan sinut itsensä kanssa.

Tappio Gulbikselle näyttää kääntyneen Djokovicin voitoksi, koska hän sai ylimääräisen viikon harjoittelu- ja totutteluaikaa.

Tsonga selviytyi helposti italialaisesta Simon Bolellista luvuin 6-4, 6-1. Tsongan murheena oli selkä, johon hän sai hoivaa kaksi kertaa ottelun aikana. Ottelun jälkeen Tsonga kuittasi vaivan jäykkyytenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?