Italialaiskaksikolle pelikieltoa tennisvedonlyönnistä - Tennis - Ilta-Sanomat

Italialaiskaksikolle pelikieltoa tennisvedonlyönnistä

Julkaistu: 22.12.2007 13:50

Italialaiset tennisammattilaiset Potito Starace ja Daniele Bracciali ovat saaneet ammattilaisjärjestö ATP:lta pelikiellot heidän lyötyään vetoa tennisotteluista. Asiasta ilmoitti Italian tennisliitto FIT lauantaina.

Italian ykköspelaaja, maailmanlistalla sijalla 31 oleva Starace sai kuuden viikon pelikiellon vuoden alusta alkaen. Starace löi vetoa viidestä ottelusta yhteensä 90 eurolla kaksi vuotta sitten. Sakkoa mies sai maksettavakseen 30 000 dollaria.

ATP-listalla sijalla 258 oleva Bracciali löi noin 50 viiden euron arvoista vetoa. Hänen pelikieltonsa on kolme kuukautta, ja maksettavaa tuli 20 000 taalaa.

Vedonlyöntiongelmat ovat piinanneet lajia kesästä alkaen, jolloin venäläistähti Nikolai Davidenkoa epäiltiin tahallisesta häviöstä argentiinalaiselle Martin Vassallolle. Tuon jälkeen useat pelaajat ovat myöntäneet saaneensa tarjouksia sopupelaamisesta, yhtenä heistä Suomen ykköspelaaja Jarkko Nieminen.

Italialaispelaaja Alessio Di Mauro sai marraskuussa yhdeksän kuukauden pelikiellon vedonlyönnistä. Hän oli ensimmäinen ammattilaispelaaja, joka jäi touhusta kiinni. FIT valittaakin nyt, että ATP haluaa tehdä italialaisista syntipukkeja.

- Vääryyttä on tapahtunut. Rangaistukset ovat liian kovia, kun kumpikaan (Starace, Bracciali) ei lyönyt vetoa omista otteluistaan, FIT totesi viitaten myös Di Mauron pelikiellon olevan liian kova.- ATP:n on täytynyt tietää pelaajien vedonlyönnistä jo vuosien ajan. Asiaan puututaan nyt, jotta näyttäisi, että ATP tekee jotain todelliselle skandaalille eli otteluiden sopimiselle.Di Mauro on ilmoittanut vievänsä rangaistuksensa urheilun vetoomustuomioistuimen CAS:n käsiteltäväksi.

Lisää aiheesta