Jarkko Nieminen jatkoon nelinpelissä - Tennis - Ilta-Sanomat

Jarkko Nieminen jatkoon nelinpelissä

Jarkko Nieminen ja ruotsalainen Robert Lindstedt ovat selviytyneet toiselle kierroksella Australian avoimen tenniskilpailun nelinpelissä.

Jarkko Nieminen meni jatkoon nelinpelissä.­

17.1.2008 9:15 | Päivitetty 17.1.2008 11:37

Nieminen ja Lindstedt kukistivat kolmanneksi sijoitetun parin Simon Aspelin ja erin 6-4, 4-6, 6-2.

Aspelin ja Knowle ovat nelinpelin eliittiä. Viime vuonna pari voitti Yhdysvaltain avoimen mestaruuden. Lisäksi heille kertyi neljä muuta turnausvoittoa. Tuoreimmalla nelinpelin maailmanlistalla Knowle on kuudentena ja Aspelin kahdeksantena. Lindstedt on sijalla 42 ja Nieminen sijalla 46.

Niemisellä ja Lindstedtillä oli mahdollisuus voittaa ottelu suoraan kahdessa erässä, mutta kumppanukset eivät pystyneet murtamaan ruotsalais-itävaltalaista paria toisessa erässä kertaakaan. Kumppanuksilla oli neljä murtopalloa, mutta tulosta ei syntynyt.

Kolmatta erää Nieminen ja Lindstedt hallitsivat selvästi. Heillä oli yhdeksän murtomahdollisuutta, joista he käyttivät hyväkseen kaksi. Vastustajilla oli koko ottelussa vain neljä murtopalloa, ja vain toisessa erässä he onnistuivat syötönmurrossa.

Niemiselle nelinpeli tarjoaa ennen muuta hyvää harjoitusta välipäivänä.

- Parasta välipäiväharjoitetta nämä ovat, Nieminen sanoi.

Niemisellä on takanaan uran paras nelinpelivuosi. Viime kaudella Nieminen ja Lindstedt voittivat Mumbain turnauksessa nelinpelin. Titteli oli Niemiselle uran ensimmäinen nelinpelissä.

Kumppanusten seuraava ottelu on lauantaina ranskalaista paria Fabrice Santoro ja Marc Gicquel vastaan.

Perjantaina Nieminen kohtaa kaksinpelin kolmannella kierroksella USA:n Mardy Fishin. Nieminen ei ole aiemmin pelannut Fishiä vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 10.30 ja on mahdollista, että ottelu näkyy Eurosportilla.

Fish nousee herkästi verkolle ja halua tappaa pallot nopeasti. Niemisen taktiikkana taasen on pitää pallo takakentällä ja painostaa sitä kautta virheitä vastustajalle. Niemisen kannalta olennaisinta on se, miten hyvin Fish onnistuu syötöissään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?