Jarkko Nieminen hävisi taas avausottelunsa - Tennis - Ilta-Sanomat

Jarkko Nieminen hävisi taas avausottelunsa

Jarkko Nieminen hävisi jo neljännen kerran perättäin avausottelunsa tenniksen ATP-kiertueen turnauksissa. Eteläkorealainen Hyung-Taik Lee löi Niemisen Indian Wellsin kilpailussa 4-6, 7-6 (7-5), 6-3. Ottelu oli turnauksen toista kierrosta, jolle Nieminen pääsi suoraan arvalla.

16.3.2008 9:23

Niemisen aiemmin tappiot avausottelussa tulivat Marseillessa, Rotterdamissa ja Dubaissa.

Nieminen ja Lee mässäilivät syötönmurroilla. Lee mursi Niemisen syötön seitsemän kertaa, Nieminen vei voiton Leen syöttövuorolla kuusi kertaa. Nieminen aloitti nihkeästi. Lee mursi Niemisen syötön heti toisessa pelissä ja karkasi 3-0-johtoon. Nieminen vastasi syötönmurrolla viidennessä pelissä ja nousi seuraavalla syöttövuorollaan tasoihin.

Yhdeksännessä pelissä Nieminen mursi jälleen, mutta tarvitsi viisi murtopalloa siirtyäkseen 5-4-johtoon. Erävoitto irtosi, kun Nieminen piti seuraavan syöttövuoronsa.

Avauserä kesti 45 minuuttia. Yhtä pitkäksi venähti toinen erä, joka alkoi syötönmurroilla. Nieminen johti erää 3-2, kun Lee otti ottelun kolmannen syötönmurtosta ja tasoitti. Jälleen Nieminen vastasi heti perään. Hän mursi Leen syötön viidennen kerran ja johti 4-3.

Tilanteessa 5-4 Nieminen pääsi syöttämään otteluvoitosta. Lee mursi syötön, tasoitti 5-5:een ja siirtyi heti perään 6-5-johtoon. Nieminen tasoitti, mutta katkaisupelissä Lee oli etevämpi 7-5.

Lee aloitti voimalla myös kolmannen erän. Hän mursi Niemisen syötön, piti omansa ja johti 2-0. Niemisen syöttö oli kovilla myös erän kolmannessa pelissä, mutta piti sen Leen murtopallosta huolimatta. Tasan 2-2:een Nieminen nousi ottelun kuudennella syötönmurrollaan. Päätöserässä Lee vei pelin Niemisen syötöllä kolmasti, kun Nieminen pystyi yhteen syötönmurtoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?