Henri Kontinen unelmatiimiin

Suomen lupaavimpiin tennisjunioreihin kuuluva Henri Kontinen on päässyt Kansainvälisen tennisliiton (ITF) junioritiimiin.

7.4.2008 16:27

ITF:n junnujoukkueeseen ei pääse kuka tahansa, vaan rankingin täytyy nousta kolmenkympin tuntumaan. 17-vuotias Kontinen on kehittynyt viime aikoina pitkin askelin, ja hän komeili maaliskuussa poikien ITF-rankingissa sijalla 31.

Juniorijoukkueen rahoituksen hoitaa säätiö, jonka varat muodostuvat tenniksen neljän Grand Slam -turnauksen lahjoituksista. Kontiselle mukaanpääsy on onnenpotku, sillä hän kiertää eurooppalaisia junioriturnauksia toukokuun alusta heinäkuun alkuun. Mukana seuraa koko ajan huippuvalmentajia.

Ennen Kontista Grand Slam Junior Team toimi ponnahduslautana Jarkko Niemiselle (1999) ja Emma Laineelle (2003). Nieminen voitti 1999 poikien kaksinpelin US Openissa.

Suomen Tennisliitto anoi tämänvuotisesta tiimistä paikkaa Kontiselle, ja anomus meni läpi. Kontinen voitti maaliskuun alussa juniorien ITF-pistekisan Indonesiassa ja oli seuraavalla viikolla finaalissa Thaimaassa.

Tämän viikon Kontinen pelaa Suomen Davis cupin maajoukkueessa, joka kohtaa viikonloppuna Talissa Etelä-Afrikan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?