Jukka Hildén tanssi viimeksi yläasteella, mutta saa nyt ensikäden neuvoja kotona – näin Chachi-vaimo on valmistellut miestä kisaan - Tanssii tähtien kanssa - Ilta-Sanomat

Jukka Hildén tanssi viimeksi yläasteella, mutta saa nyt ensikäden neuvoja kotona – näin Chachi-vaimo on valmistellut miestä kisaan

Jukka Hildén osallistuu Tanssii tähtien kanssa -kisaan voitontahtoisena.

6.8. 20:19

Duudsonien Jukka Hildén nähdään uudella Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuotantokaudella. Monet kisaajat ovat tunnustaneet, että he voisivat uskoa Hildénin olevan heille kovin vastustaja. Hildén sen sijaan paljastaa, ettei hänellä ole lainkaan tanssikokemusta.

– Vaimoni tanssii kovasti kotona freestylea ja street-tanssia, mutta itse kokeilin viimeksi jotain tanssia ehkä yläasteella. Minulla ei ole tanssikokemusta, enkä tiedä onko minulla edes rytmitajua, Hildén kertoo.

Tanssi on kuitenkin viime aikoina tullut Jukan elämään merkittävästi, sillä hänen amerikkalainen puolisonsa Chachi Hildén on luonut menestyksekkään uran tanssijana. Hildén kertoo saaneensa tanssijapuolisoltaan kannustusta kisaa varten.

– Hän on tietysti ylpeä miehestään. Muutama TikTok-tanssi ollaan tehty yhdessä. Hän kyllä kehuu kauniisti ja hämmästelee, kuinka nopeasti opin koreografian. Luulen, että hän vain buustaa itsetuntoani, etten lähde kisaan leuka rinnassa, Hildén naurahtaa.

Tanssikokemuksen puutteesta huolimatta Hildén suhtautuu kisaan luottavaisin mielin ja aikoo voittaa kisan valmentajansa Katri Mäkisen ansiosta.

– Minulla on Suomen paras koutsi Katri, joten suhtaudun luottavaisin mielin siihen, että hän kuorii minusta tanssitaitajan. Teen parhaani, jotta finaalissa nähdään ja torilla tavataan, Hildén heittää.

Pariskunta muutti keväällä Los Angelesista Suomeen pienen Sophia-tyttärensä kanssa. Kotimaahansa palannut Hildén odotti pääsevänsä mukaan isoon tv-projektiin, kun hän vihdoin pääsi Suomeen. Hildén iloitsee, että koronatilanne Suomessa on mahdollistanut osallistumisen.

– Se oli ratkaiseva asia. Asuin Jenkeissä, ja nyt olen saanut olla turvassa perheen kanssa hyvässä maassa. Nyt on hienoa olla Suomessa, kun on mahdollisuus tehdä ja oppia jotakin uutta.

Jukka Hildénille tanssikilpailu on mahdollisuus mennä uudelle epämukavuusalueella.­

Hildén on totuttu näkemään mitä hulluimpien temppujen parissa ja haastamassa itseään fyysisesti äärirajoille. Nyt hän valloittaa parketin tanssiliikkeillään. Kuinka Duudsoni taipuu tanssilattialla?

– Tanssi on mielettömän kaunis laji, jossa intohimoisesti suurella sydämellä tulkitaan ja näytetään tunteita. Haluan oppia sen ja katsoa mihin minusta on tanssijana, Hildén summaa.

Tanssi tähtien kanssa -ohjelmassa aiemmin kisanneen Duudsoneiden Jarpin eli Jarno Leppälän ainoa vinkki Hildénille on olla täysin oma itsensä. Hildén ei halua vertailla itseään muihin ja nimeääkin pahimmaksi vastustajakseen itsensä.

– Kilpailen ennen kaikkea itseäni vastaan. Kannustan kaikkia hyviin ja mielettömiin suorituksiin, koska ei se ole minulta pois, jos vaikka Niklas Hagman tekee hienoja heittoja. Se näyttää hyvältä, mutta lähden itse tekemään vähän paremmin, Hildén linjaa.

Hildén on kesän rentoutunut mökillä perheensä kanssa. Tanssitreenien alkaessa hän aikoo pysyä poissa suurista yleisötapahtumista.

– Olen nauttinut seesteisestä arjesta, kun on tässä 40 vuoden aikana päästy ihan tarpeeksi menemään. En lähtisi mihinkään festareille nyt, ja toivon kaikkien suomalaisten pitävän järjen päässä, ettei toinen aalto enää korottaisi, Hildén painottaa.

Tanssii tähtien kanssa nähdään MTV3-kanavalla syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?