TTK:n ompelija huomasi yhtäkkiä rajun muutoksen Jannika B:n vartalossa – tanssipuku meni pikapikaa uusiksi - Tanssii tähtien kanssa - Ilta-Sanomat

TTK:n ompelija huomasi yhtäkkiä rajun muutoksen Jannika B:n vartalossa – tanssipuku meni pikapikaa uusiksi

Jannika B hymyili sädehtivästi heti TTK-finaalin jälkeen. Kädessä komeilee Toni Wirtasen puolisolleen ojentama kukkakimppu.

Jannika B hymyili sädehtivästi heti TTK-finaalin jälkeen. Kädessä komeilee Toni Wirtasen puolisolleen ojentama kukkakimppu.

Julkaistu: 2.12. 16:01

Jannika B kertoi IS:lle sunnuntai-iltana tunnelmiaan heti TTK-kisan ratkeamisen jälkeen kuvausten kulissien takana.

Laulaja Jannika B sijoittui TTK-kisassa upeasti toiselle sijalle. Finaali-ilta oli hänen osaltaan ääriään myöten täynnä voimakkaita tunteita.

– Minä olen oppinut tässä kisassa tanssimaan, ja sitä ei voi kukaan enää viedä minulta pois, ylpeä Jannika sanoo IS:lle TTK-kulissien takana heti suoran lähetyksen jälkeen.

Oma puoliso Toni Wirtanen istui suorassa lähetyksessä eturivissä. Tunteen vallassa ollut mies nousi heti Jannikan ensimmäisen tanssin jälkeen seisomaan ja taputti kovaa. Kun Jannika sai tuomareilta kymppejä, mies nosti nyrkkinsä ilmaan ja huusi ääneen ilosta.

Kun lähetys sammui, Toni kaivoi esiin suuren kukkapuskan ja jäi odottamaan, että saisi ojentaa sen puolisolleen konfettisateen laskeuduttua.

Toni Wirtanen tuuletti yleisössä.

Toni Wirtanen tuuletti yleisössä.

Yleisön joukossa istui myös Jannikan ja Tonin pieni tytär Martta. Tämä vaikutti kannustavan äitiään huomattavasti isäänsä tyynemmin. Neljävuotias tyttö istui kuulosuojaimet päässään eturivissä ja tuijotti lumoavia tanssiesityksiä hievahtamatta.

– Hän rakastaa tanssia myös ja tanssimme usein kotona yhdessä, Jannika kertoo.

Perheen tuella onkin ollut hänelle suuri merkitys kisan aikana.

– On tietenkin tärkeää, että on niiden omien läheisten täysi tuki.

Aleksi Seppänen ja Jannika B tulivat toiseksi.

Aleksi Seppänen ja Jannika B tulivat toiseksi.

Kilpailu kesti kaikkiaan neljätoista viikkoa. Niiden aikana Jannika treenasi tanssiparinsa Aleksi Seppäsen kanssa lähes päivittäin yli kuusi tuntia päivässä. Hien ja kyynelien määrä oli sanoinkuvaamaton.

– Minun piti tosiaankin asennoitua siihen treenaamiseen siten, että opettelen syömään kunnolla. Energiankulutus oli niin valtavaa, että olin iltaisin ihan puhki.

Säännölliset välipalat ja jatkuva veden tankkaus auttoivat jaksamaan, samoin kuin etukäteen tehty aikataulu treenaamiselle.

– Meidän treenaamisemme oli tosi tarkasti etukäteen aikataulutettu. Teimme molemmat samaan aikaan myös muita töitämme, lapsi pitää joka tapauksessa hakea tarhasta ja niin edelleen, Jannika sanoo.

Laulaja kertoo huomanneensa fyysisen muutoksen kehossaan viimeistään siinä vaiheessa, kun hänen piti käyttää finaalijaksossa tangossa samaa punaista tanssipukua kuin lokakuun alussa kauden toisessa jaksossa.

– Ompelijan piti tehdä pukuun kokonaan uusi vyö, koska vyötäröltä oli lähtenyt reilu pari senttiä pois, Jannika sanoo ja hymähtää.

– Itse en käynyt vaa’alla kisan aikana.

Kun freestyle-tanssi päättyi, Jannika puhkesi itkuun tanssipariaan halatessaan.

Kun freestyle-tanssi päättyi, Jannika puhkesi itkuun tanssipariaan halatessaan.

Tunteet purkautuivat Jannikan ja tämän parin toisen esityksen jälkeen. He vetivät herkän freestyle-esityksen Mikael Saaren tulkitseman Someone You Loved -kappaleen tahtiin. Esityksen lopussa Jannikan silmiin tulvahtivat kyyneleet.

– Se oli meidän viimeinen yhteinen kahdestaan tanssittava tanssimme. Ja on siinä myös se, että tämä on ollut niin pitkä syksy, niin hyvässä kuin pahassa.

– Minä olen sellainen ihminen, että minulla tunteet purkautuvat aina kyynelien kautta.