Jälleen täpärä tilanne TTK:ssa: Kia Lehmuskoski kompuroi päin Timo Lavikaista – ”Vähä häiritsi, kun tuli se lohikäärme sieltä”

Julkaistu:

Timo Lavikaisen ja Kia Lehmuskosken TTK-esityksessä nähtiin ylimääräisiä kompurointiaskelia.
Näyttelijä Timo Lavikaisen ja Kia Lehmuskosken Tanssii tähtien kanssa -esitys ei mennyt sunnuntai-iltana aivan putkeen.

Kaksikko esitti valssin The Game of Thrones Themen tahtiin tulenlieskojen loimutessa taustalla.

Kesken esityksen Lehmuskoski kompuroi ja oli kaatua päin Lavikaista. Suuremmalta kaatumiselta kuitenkin vältyttiin. Yleisö mylvi äänekkäästi parin selviydyttyä esityksensä loppuun asti.

– Vähä häiritsi, kun tuli se lohikäärme sieltä. Huomasko kukaan? Hirveä ilmavirta tuli. Kiaki kaatui, Lavikainen ja Mikko Leppilampi päivittelivät esityksen päätteeksi.

Tuomari Jukka Haapalainen myönsi huomanneensa ”lohikäärmeen”.

– Kaikki eri olennot pingviineistä ja leijonista lähtien oli voimakkaasti esillä siellä.

– Tämän teeman ansiosta tämä tanssi selvisi jotenkin tästä illasta. Aivan uusi omintakeinen tekniikka oli tuolla päässä se pyörivä kolmio, Haapalainen totesi.


Tuomari ehdotti, että Lavikaisen ja Lehmuskosken kehittämä uusi valssityyli virallistettaisiin ja Helena Ahti-Hallberg nauroi katketakseen ajatukselle. Hänen mukaansa parin tanssi oli ollut varsin pomppiva ja esityksen pelasti parin upea look.

– Oot sä aika rohkea Kia, kun sä pari kertaa uskaltauduit taas nostoihin. Täällä mä sydän pamppaillen seurasin, mutta olet pystyssä yhä, Ahti-Hallberg totesi viitaten parin viikon takaiseen läheltä piti tilanteeseen.

Tuolloin parin vauhdikas jive oli saada kohtalokkaan päätöksen, kun esityksen loppuhuipennuksena nähty vaativa nosto epäonnistui. Lavikainen menetti tasapainonsa kriittisellä hetkellä ja hoiperteli eteenpäin samalla, kun Lehmuskoski oli vähällä tömähtää pää edellä parkettiin.

Ammattitanssija pelasti tilanteen laittamalla kätensä maahan juuri ennen kuin hän mätkähti lattialle.
Jorma Uotisen mukaan valssi oli kaikkea muuta kuin perinteinen ja siinä oli toivomisen varaa.

– Melko lailla perinnettä rikkova valssikoreografia.

– Tanssin askelluksessa ja keskivartalon kannatuksessa olisi Lavikaisella vähän toivottavaa.

Lavikainen ja Lehmuskoski saivat valssistaan yhteensä 15 pistettä.