Mikael Jungner yllättää TTK-kisaajana – kävi Åke Blomqvistin tanssikoulun 13-vuotiaana: ”Ei mennyt kovin hyvin”

Julkaistu: , Päivitetty:

Tanssii tähtien kanssa
Tämänvuotisten Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kisaajien joukossa oleva Mikael Jungner vastasi kutsuun ensin kieltävästi. Yhdeksän vuotta sitten hän istui toistuvasti ohjelman katsomossa silloisen vaimonsa Maria Jungnerin tukena. – Ohjelma vaatii paljon.
Yksi tämän syksyn Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yllätyskilpailija on Mikael Jungner, joka lukeutuu tähtioppilaiden joukossa niihin harvoihin, joilla ei ole aiempaa tanssitaustaa.

Se, että Jungner on mukana ohjelmassa, on yllätys hänelle itselleenkin.

– Sitä tässä itsekin ihmettelen, että miksi lähdin mukaan, Jungner hymähtää.

– Ehdin jo sanoa ei, mutta kun kysyttiin uudelleen, niin huomasin sanovani kyllä. Se oli joku hetken mielijohde. Mutta kyseessä on hieno hyväntahdon formaatti, joten nyt olen ihan täysillä mukana.

Hyvät muistot liittyvät yhdeksän vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin Jungnerin silloinen puoliso Maria Jungner oli mukana tanssikisassa ja Jungner istui usein katsomossa.

– Siitä jäi todella hienot muistot, mutta muistan myös sen, kuinka paljon ohjelma vaatii kisaajilta. Maria laittoi silloin kaikkensa peliin ja lopulta hänen reitensä revähti. Pitää siis itse ottaa vähän iisimmin.

Ohjelman takia lomaa töistä

Entinen kansanedustaja on ehtinyt treenata jo nilkkojen nousuja ja laskuja, koska niiden treenaukseen hän sai aiemmin keväällä vinkkejä tanssipariltaan Saana Akiolalta.

– Mikael vaikuttaa tosi motivoituneelta, ja se on todella hyvä asia. Tapasimme myöhemmin keväällä sattumalta baarissa ja hän näytti minulle, miten on oppinut nousut ja laskut, Saana naurahtaa.

– Hyvä asia on myös se, että koska tällä kaudella on todella kova taso, meiltä ei odoteta yhtään mitään. Siksikin toivon, että Mikael yllättää, Saana jatkaa.

Pari aikoo treenata seuraavat viikot päivittäin kello 10–14, ja Jungner joutuu ottamaan ohjelman vuoksi jopa lomaa töistä.

– En halua, että tulee hutaistua kumpaakaan, joten keskityn mieluusti molempiin erikseen.

Entinen Yleisradion toimitusjohtaja on myös mielissään siitä, että pääsee jälleen tekemään töitä tv:n parissa.

– Tv-ala on itselleni edelleen rakas. Onhan minua muihinkin ohjelmiin kysytty, ja mahdollisuuksien mukaan niihin osallistunkin. Tämä on kuitenkin mielestäni kaikkein vaativin formaatti, Jungner sanoo.

– On eri asia olla tv:ssä esillä sellaisten asioiden kautta, jotka osaa. Tätä en osaa lainkaan.

13-vuotiaana tanssikoulussa

Jungnerin tanssikokemus painottuu ainoastaan teini-iän kokemuksiin.

– Olen joskus nuorempana heilunut toista vasten George Michaelin tahdeissa ja kävin vanhempieni päähänpiston vuoksi Åke Blomqvistin tanssikoulun 13-vuotiaana. Ei se silloin kovin hyvin mennyt eikä mitään jäänyt mieleen.

Seuraavaksi hän aikoo keskittyä terveelliseen syömiseen ja kunnon yöuniin, vaikka epäileekin, että töitä on tehtävä iltaisin ja öisin, jos aika loppuu kesken.

– En malta yleensä nukkua tarpeeksi, joskus saatan nukkua vain kolme tuntia yössä. Mutta tiedostan sen, että nyt pitäisi harjoitella sitäkin.

Tanssii tähtien kanssa sunnuntaina 8. syyskuuta alkaen MTV3-kanavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt