TTK:sta pudonneen Jaana Pelkosen tähtiopettaja Marko Keränen ruoti MTV:llä oppilaansa tanssitaitoja – ”Harva ihminen on sellainen”

Julkaistu:

Tanssii tähtien kanssa
Jaana Pelkosen ja Marko Keräsen pudotus Tanssii Tähtien Kanssa –kilpailusta on puhuttanut. Pari oli MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman haastattelussa.
Viime sunnuntain Tanssi Tähtien Kanssa –kisassa nähtiin yllättävä pudotus, kun kansanedustaja Jaana Pelkosen ja hänen tanssiopettaja Marko Keräsen yhteinen matka tuli päätökseen.

Kisassa pudotusuhan alla Pelkosen lisäksi oli tv-meteorologi Pekka Pouta parinsa Jutta Heleniuksen kanssa. Pouta piti häntäpäätä tuomaripisteissä 30 pisteellä, kun taas Pelkosen saldo oli huomattavasti korkeampi, 46 pistettä. Tuomariääniin lisätyt yleisöäänet kuitenkin pelastivat Poudan lähes varmalta pudotukselta.
MTV3:n Huomenta Suomi –ohjelmassa tiistaiaamuna vierailleet Pelkonen sekä Keränen huokuivat viikonlopun pudotuksesta huolimatta iloa ja energiaa.

– Päällimmäisenä semmoinen suuri kiitollisuus, että sai kokea tällaisen syksyn, Pelkonen kuvailee kisan jälkeisiä tunnelmia.


– Lähdin mukaan ohjelmaan siksi, että mä pääsisin vihdoin toteuttaa sitä suurta haavetta, mikä oli ollut sellaisesta pikkunassikasta asti, Pelkonen kertoo.

– Saisi vähän opetella kilpatanssin saloja. Ja niitä nyt sai aika monta viikkoa opetella tämän upean ihmisen kanssa, jota tulee ikävä! Pelkonen jatkaa, samalla halaten opettajaansa.

Tanssialan ammattilainen Marko Keränen on ollut mukana sarjassa tähtiopettajana jo seitsemän kauden ajan. Hänen aiempina pareinaan on nähty Kristiina Elstelä, Vanessa Kurri, Laura Voutilainen, Anneli Sari, Anne Kukkohovi ja Kirsi Alm-Siira. Nykyistä pariaan mies kehuu vuolaasti.

– Oon sitä mieltä, että Jaanassa olisi ainesta ihan kilpatanssijaksi. Varsinkin noi lattaritanssit! Mä sanoisin, että niissä Jaanalla on tosi paljon potentiaalia, Keränen ylistää Pelkosta Huomenta Suomessa.


– Harva ihminen on sellainen, jos laitetaan musiikki soimaan, että pystyy jo luontaisesti joraamaan. Jaanalla on se taito ja se on mun mielestä semmoinen iso juttu, mitä mä liputan tosi korkealle, mies jatkaa.

– Se tulee siitä, että on luontainen rytmitaju ja rytmi siellä kehossa, että se ei ole pelkästään opeteltua koreografiaa tai askeleita, vaan siellä on luontainen rytmi, mikä Jaanalla jyllää hyvinkin tuolla, Keränen toteaa.
Kysyttäessä Pelkoselta, oliko virkanainen-tituleeraus ihan huuhaata, vastaa hän napakasti takaisin.

– Olen kansanedustaja ja suhtaudun siihen suurella kunnioituksella. Olen kiitollinen työstäni. Koen, että se on myös hieno titteli, hän summaa.


Haastattelun aikana Pelkonen pohti prosessia heittäytyä tanssin maailmaan kansanedustajan työstä.

– Koen, että se kaikki lähtee siitä tanssista, en mä tuommoisia asioita niinkään miettinyt. Tanssihan on äärimmäisen upea laji. Ja toivoisin, että jokainen pääsisi jollain tavalla kokeilemaan sitä, hän kertoo.


– Ennen kaikkea ehkä kansanedustajien kannattaisi lähteä kokeilemaan tanssia, suosittelen sitä lämpimästi kaikille, Pelkonen naurahtaa.

Haastattelun aikana parilta kysytään myös jatkoa heidän yhteistanssilleen.

– No sitähän mä tässä mietin! Et jos mussa on potentiaalia, niin mitäs me ruvetaan Marko tekemään? Pelkonen kysyy innostuneena.

– Mehän voidaan vielä ottaa revanssi jossakin tanssissa, Keränen kuittaa pilke silmäkulmassaan.


Lopuksi Pelkonen haluaa vielä kiittää Kerästä yhteisestä kisataipaleesta.

– Parempaa opettajaa en olisi voinut saada! Mä olen äärimmäisen kiitollinen, et oon saanut sun kaa kulkee tän (matkan), nainen hehkuttaa.

Keränen kiittelee myös oppilastaan. Kisan voittajasuosikiksi heille nousee yleisöä ihastuttanut YouTube-tähti Tuure Boelius.

– Tsemppiä paljon Tuurelle! Nuorta energiaa, pari toivottaa onnea kisan loppumetreille.

Kisassa jatkavat vielä Hannes Suominen ja Kia Lehmuskoski, Edis Tatli ja Katri Mäkinen, Marja Hintikka ja Matti Puro, Pekka Pouta ja Jutta Helenius sekä Tuure Boelius ja Ansku Bergström.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt