Tanssikisa on Harri Syrjäselle näytön paikka : ”Treenaan niin kauan kuin on pakko” - Tanssii tähtien kanssa - Ilta-Sanomat

Tanssikisa on Harri Syrjäselle näytön paikka : ”Treenaan niin kauan kuin on pakko”

Välillä Harri Syrjäsen ja Jutta Heleniuksen treenit ovat venyneet jopa kahdeksantuntisiksi.

19.10.2013 11:41 | Päivitetty 19.10.2013 11:52

Harri Syrjänen antaa tyynesti valojen loistaa ylleen viikosta toiseen Tanssii tähtien kanssa -tv-kilpailussa. Vieressä hehkuu tanssinopettaja Jutta Helenius.

Jutta Heleniuksen vaativat koreografiat laittavat tähtioppilaan koville. - Ei sinne lähetykseen voi mennä valmistautumatta. Mun luonteelle se ei käy, Harri Syrjänen sanoo.­

Seuraava Tanssii tähtien kanssa –kisan suora lähetys on sunnuntaina ja tanssikilpailu on vaatinut Harri Syrjäseltä kovaa paneutumista.

- Tämä tanssihomma menee ihan kilpaurheiluksi, Harri virnistää.

Mutta siihen hän on tottunut myös omassa työssään. Kokki heittäytyy samalla intohimolla tanssin pyörteisiin kuin ruoan laittoonkin.

- Treenaamme paljon. Liikunta on pitkäkestoista, ja rasvahan siinä palaa.

Harri nauraa, kun hänen ja Jutta Heleniuksen epäillään treenaavan veren maku suussa.

- En mä nyt tiedä. Oon aina ollut semmoinen, että treenaan niin kauan kuin on pakko. Ei sinne lähetykseen voi mennä valmistautumatta. Mun luonteella se ei käy. Eihän olisi ollut muuten järkeä lähteä koko kisaan, Harri tuumaa.

Jutan koreografiat ovat vaativia, ja välillä parin harjoitukset ovat kestäneet niin kauan, että siitä on ollut tanssi kaukana.

- Lauantaina tanssimme kahdeksan tuntia, että saatiin se sellaiseen malliin, että päästään edes koreografia läpi.

Ensi sunnuntaiksi Harri ja Jutta lupaavat ilottelua.

- Huumoria ei meiltä ole vielä nähty, Jutta sanoo.

- Nyt sitä on luvassa oikein kunnolla, hän vihjaa.

Onko paino pudonnut ankaran treenin seurauksena? Kuinka Harri ajautui ravintola-alalle? Lue lisää Harrista viikonlopun lehdestä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?