TTK: Rankat viimeiset viikot - unettomuutta ja muistikatkoja

Julkaistu:

Tanssii tähtien kanssa -kisan viimeiset kisaajat Krisse Salminen, Antonio Flores ja Baba Lybeck myöntävät, että kisan kaksi viimeistä viikkoa ovat kaikista pahimmat.
12 viikon rankat tanssiharjoitukset ja finaalia kohti nousevat paine ja stressi vaikuttavat Tanssii tähtien kanssa -finalisteihin sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Kilpailijat myöntävät, että nyt eletään tanssiohjelman rankinta vaihetta.

- Jatkuvasti on väsynyt olo, ja pimeys vaikeuttaa entisestään: on tosi vaikea herätä aamuisin, Antonio Flores sanoo.

Antonio on kärsinyt Krisse Salmisen ja Baba Lybeckin tavoin jatkuvista univaikeuksista, ja viime aikoina unettomuus on vaivannut entistä enemmän.

Se näkyi myös sunnuntain lähetyksessä tummina silmänalusina.

- Eilen en nukkunut juuri lainkaan. Heräilin koko ajan ja mietin kaikkea: tätä koko viikkoa, maanantain treenejä ja askeleita. Nyt jännittää entistä enemmän, Antonio sanoo.

Krisse puolestaan valvoo sunnuntaita edeltävät yöt.

- Olen aina niin paniikissa ennen suoraa lähetystä, etten saa unta. Univelka lisääntyy koko ajan, mutta onneksi joululomalla saa sitten nukkua, Krisse toivoo.

Baba myöntää, että aivot käyvät tällä hetkellä niin ylikierroksilla, että yöunet jäävät lyhyiksi.

- Keho on koko ajan sellaisessa virittyneessä tilassa, ettei uni tule helposti. Kun taas herään ensimmäisen kerran aamulla kuudelta, en saa enää unta, sillä koreografiat alkavat heti pyöriä päässä, Baba myöntää.

- Kun koko ajan tiedostaa, että treenit jatkuvat taas huomenna, niin kroppa ei uskalla päästää irti.

Myös omat työt tanssitreenien ohessa ovat verottaneet yöunia ja jaksamista.

Parturikampaajana työskentelevä Antonio päättikin vähentää radikaalisti töitään viimeisten kahden viikon ajaksi.

- Vielä viime viikolla aloitin aamut tanssitreeneillä, olin joka päivä töissä seitsemään ja iltaisin oli aina jotain menoa. En jaksanut katsella iltaisin edes treenivideoita, koska minulla oli liikaa ohjelmaa. Antonio kertoo.

- Viime sunnuntaina minulle tulikin täydellinen muistikatkos paso doblessa ja menin ihan sekaisin. Sen jälkeen päätin ottaa rennommin nämä kaksi viikkoa. En ole ottanut itselleni nyt montaakaan asiakasta.

Krisse harmittelee, että tanssikisan loppuhuipennus osuu juuri pikkujoulusesonkiin.

- Nyt olen aika poikki, kun keikkoja on pakko tehdä silloin, kun niitä on. Ne ovat usein iltaisin, joten päivät venyvät pitkiksi.

Baba myötäelää Krissen kiireistä aikataulua, sillä hänellä oli samankaltainen tilanne vielä lokakuussa. Hän teki tanssitreenien ohessa paitsi Uutisvuotoa, myös runsaasti iltakeikkoja yritystilaisuuksissa.

- Minulla ei ollut kolmeen viikkoon yhtään vapaapäivää, ja silloin tajusin, että nyt olen poikki. Tyhjensin kalenterin systemaattisesti, sillä se ei ollut enää kivaa. Mihinkään ei ollut aikaa keskittyä kunnolla, joten en ottanut enää keikkoja vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt