Jukka Tammen pohje tuhoutui tanssikisassa: ”En ole kävellyt kuukausiin kunnolla” - Tanssii tähtien kanssa - Ilta-Sanomat

Jukka Tammen pohje tuhoutui tanssikisassa: ”En ole kävellyt kuukausiin kunnolla”

Tanssikisassa jalkansa telonut Jukka Tammi kärsii vaikeista jalkavammoista.

Jukka Tammi ei ole pystynyt pelaamaan edes rakasta lajiaan jääkiekkoa neljään kuukauteen jalkavammojen vuoksi. - Vähän harmittaa, sillä Esa Tikkanen soitti, että tällä viikolla olisi ollut peli Moskovan Punaisella torilla. Se olisi ollut ihan mielenkiintoinen kokemus.­

22.2.2012 14:21

Entinen maalivahti Jukka Tammi ihastutti Suomen kansaa viime syksynä supersuositussa Tanssii tähtien kanssa –kisassa Saana Akiolan tanssiparina - vaikkakin kovissa tuskissa.

 Jukan tanssiharjoituksissa syntyneet jalkavammat äityivät jo kisan aikana niin pahoiksi, että hän oli jättää kisan kesken.

Jukka tanssi kuitenkin sitkeästi loppuun saakka - turvautuen ammattiauttajien apuun.

Jalkavammat eivät parantuneetkaan, kun tanssi loppui. Itse asiassa kipeälle jalalle kävi ihan päinvastoin.

- En ole pystynyt neljään kuukauteen kunnolla edes kävelemään. Kisassa revennyt pohjelihas on surkastunut niin pahasti, että en pysty käyttämään sitä. Olen ontunut tanssikisasta saakka, Jukka harmittelee.

Tämä ontuminen ihan hävettää, kun ihmiset kyselevät, että vieläkö se jalka on kipeä.

Jukka on käynyt jo kolmella eri ortopedillä ja diagnoosi on seuraava: pohjelihakseen on tullut reikä.

- Siitä reikäkohdasta puuttuu lihas, koska se on revennyt. Pohje on nykyään yhtä mössöä, Jukka myöntää.

Mutta pohje ei ole Jukan ainoa ongelma. Pian tanssikisan jälkeen selvisi, että myös saman jalan akillesjänne on revennyt.

- Akillesjänne meni todennäköisesti myös tansseissa, sillä se kipeytyi heti tanssien jälkeisellä viikolla. Siitä otettiin magneettikuvat ja selvisi, että 30 prosenttia jänteestä on revennyt.

Kaksi ortopedia on jo todennut, että jalka pitää leikata. Edellispäivänä kolmas ortopedi antoi kuitenkin toisenlaisen diagnoosin: jalka tarvitsee tehokasta kuntoutusta.

- Nyt alan pumpata lihasta punttisalilla ja vahvistaa jalkaa. Tilanne katsotaan uudelleen sitten, kun ruoho on maassa, Jukka sanoo.

- Aiemmin en ole sietänyt kuntouttaa jalkaa, sillä kipu on sen verran kova.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?