Mies syyllistyi sittenkin raiskaukseen Tampereella

Käräjäoikeudessa mies pääsi pälkähästä. Hovioikeudessa linja kuitenkin muuttui.

Turun hovioikeus antoi ratkaisun tällä viikolla.

17.3. 14:13

35-vuotias mies syyllistyi sittenkin naisen raiskaukseen Tampereella 2019 marraskuussa, ilmenee oikeuden tuoreesta ratkaisusta.

Käräjäoikeus oli hylännyt miestä vastaan nostetun raiskaussyytteen, mutta Turun hovioikeus päätyi eri linjalle syyttäjän ja naisen valitettua ratkaisusta.

Turun hovioikeus tuomitsi miehen 1 vuoden ja 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja sen ohella 90 tunniksi yhdyskunta­palveluun.

Hovioikeuden mukaan mies raiskasi naisen tämän asunnolla baari-illan jälkeen. Heillä oli ollut vuosia aiemmin lyhyt seurustelusuhde.

Käräjäoikeudessa raiskaussyyte kaatui, koska sen mukaan yhdyntää ei tapahtunut. Se piti miehen kertomusta yön tapahtumista mahdollisena.

Hovioikeus puolestaan luonnehti miehen kertomusta ristiriitaiseksi. Se antoi myös painoarvoa sille, että miehen DNA:ta löytyi naisen sukupuolielimen alueelta.

Hovioikeus totesi, että mies raotti sängyllä naisen alushousuja ja oli tämän kanssa suojaamattomassa yhdynnässä. Tämän jälkeen unesta herännyt nainen huusi miehelle, joka poistui asunnolta anteeksi pyydellen.

Hovioikeuden päätöksellä mies joutuu maksamaan naiselle tilapäisestä haitasta, kärsimyksestä, lääkärikuluista ja muista kuluista runsaat 10 700 euroa. Mies joutuu maksamaan myös naisen liki 5 300 euron oikeudenkäyntikulut.

Turun hovioikeuden tiistaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?