Ylilääkäri otti viskiä ja hakkasi 17-vuotiaan posken turvoksiin

Nuorison juhlinnasta raivostunut lääkäri rikkoi muun muassa auton sivupeilin. Pahoinpitelystä lääkäri sai roimat sakot.

Lääkäri joutui vastaamaan 17-vuotiaalle aiheuttamistaan vammoista Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

24.2. 20:58

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut johtavassa asemassa lääkärinä työskentelevän miehen sakkoihin 17-vuotiaan nuoren pahoinpitelystä. Rikos tapahtui elokuussa 2021 Tampereen seudulla.

Vastaaja on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän työskentelee Pirkanmaalla.

Tapahtumasarja käynnistyi sunnuntain vastaisena yönä lääkärin ja hänen vaimonsa omakotitalon pihamaalta.

– Puolenyön jälkeen hänen vaimo oli ollut koiran kanssa ulkona ja säikähtänyt, kun heidän pihassa oli ollut auto ja väkeä kokoontuneena, oikeus kirjasi lääkärin kertomaksi.

Vaimo palasi sisälle ja kertoi asiastaan miehelleen, joka oli humalassa. Lääkäri kertoi oikeudessa nauttineensa ”olutta ja muutaman viskin” ja ”kiihtyneensä välittömästi”.

– Vaimoni oli selkeästi peloissaan, joten lähdin selvittelemään tätä asiaa sinne pihalle, lääkäri kertoi poliisille esitutkinnassa.

Auto, jonka vaimo näki, ei ollut enää talon edustalla vaan pysähtyneenä etäämpänä samalla pikkukadulla. Paikalla oli kaksikin autoa ja joukko nuoria. Autoilla liikkuneet nuoret olivat tulleet tapaamaan naapurustossa järjestetyissä bileissä ollutta porukkaa.

Poliisin kuulusteleman todistajan mukaan matkaa vastaajan talolle oli noin sata metriä.

– Tämä pahoinpitelijä lähti sitten tulemaan sinne meitä kohti ja meni ensiksi siihen (asianomistajan) autolle, koska se oli siinä lähimpänä hänen tulosuunnastaan, todistaja kertoi esitutkinnassa.

Väkivalta tuli toista autoa kuljettaneelle 17-vuotiaalle täytenä yllätyksenä.

– Me oltiin autossa ja olimme juuri lähdössä siitä. (...) Näin siinä sitten tämän miehen, joka seisoi siinä kuljettajan ikkunan takana ja sitten hän löi siihen kuljettajan ikkunaan ja tämän jälkeen avasi oven, asianomistaja kertoi poliisille.

– Muistaakseni oven avaamisen jälkeen hän otti minua rinnuksista kiinni ja löi minua nyrkillä vasempaan poskeeni. Tämän jälkeen hän otti auton tukikaaresta kiinni ja potkaisi minua vasempaan kylkeeni.

Kyydissä ollut toinen nuori vahvisti asianomistajan kertomuksen.

– Siihen paikalle tuli sitten ilmeisesti tämä kotibileiden järjestäjän naapuri. Tämän naapurin käytös oli aggressiivista. Näin kuinka tämä naapuri tuli siihen autolle, avasi oven ja alkoi potkia (asianomistajaa).

Muut paikalla olleet nuoret reagoivat yllättävään tapahtumaan nopeasti.

– Puutuimme tilanteeseen huutamalla, että mitä ihmettä hän tekee, jolloin tämä pahoinpitelyä kiinnitti huomionsa minuun ja kahteen muuhun, jotka puuttuivat siihen tilanteeseen, toisessa autossa ollut todistaja kertoi poliisille.

Lääkäri lopetti pahoinpitelyn, meni muiden paikalla olleiden nuorten luo ja rikkoi toisesta autosta sivupeilin. Paluumatkalla lääkäri potkaisi 17-vuotiaan kuljettamaan autoon nyrkinkokoisen lommon.

Yksi lääkärin iskuista osui 17-vuotiasta kasvoihin. Asianomistaja kävi myöhemmin samana päivänä kuvauksissa terveyskeskuksessa.

Iskun seurauksena asianomistajan poski oli turvoksissa muutaman päivän ajan. Lisäksi hänen leukanivelensä oli kipeä ja haittasi pureskelua.

Lääkäri ei jälkikäteen muistanut potkineensa eikä hakanneensa 17-vuotiasta. Hän kuitenkin piti syytteessä kerrottua menettelyään mahdollisena. Oikeudessa hän myönsi olleensa ”humalassa ja kiihtyneessä mielentilassa”.

– Muistan, että näin ensimmäisenä ilmeisesti tämän (asianomistajan) auton ja hän sai valitettavasti suurimman osan tästä minun hermostumisestani, lääkäri kertoi poliisille.

– Kyllä mä kiinni siihen kävin, mutta en muista tätä asiaa ihan niin tarkasti. Hyvin mahdollista kuitenkin, koska olen lyönyt niitä autojakin.

Lopulta oikeus hylkäsi syytteen potkimisen osalta, koska asianomistaja kertoi, että ”potku ei oikein osunut häneen” eikä aiheuttanut näin myöskään vammoja.

Osapuolet päätyivät lopulta sovittelemaan tapahtumia. Pahoinpitelyn lisäksi vahingonteosta epäilty lääkäri pyysi tekojaan anteeksi, korvasi 17-vuotiaan kuljettamalle autolle aiheuttamansa vahingot ja vuokra-auton kuluja yhteensä 330 euron arvosta.

Lisäksi lääkäri maksoi uhrilleen käteisellä 70 euroa kivusta ja särystä.

Lasku valtiolle oli suurempi. 30 päiväsakon rangaistus tiesi hyvätuloiselle lääkärille 2490 euron laskua. Lisäksi maksettavaksi määrättiin 80 euron rikosuhrimaksu ja 31 euron todistelukustannukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?