Taposta epäilty 20-vuotias uhkasi yökerhon portsaria – kertoi isänsä kuuluvan Hell’s Angelsiin

Tutkintavankeuteen Valkeakosken taposta määrätty mies vastasi aiempaan rikokseen liittyneeseen syytteeseen etänä Kylmäkosken vankilasta.

Yhden hengen vaatineesta Valkeakosken ampumisesta epäilty 20-vuotias mies vangittiin kolme viikkoa sitten Pirkanmaan käräjäoikeus. Torstaista oikeudenkäyntiä hän seurasi Kylmäkosken vankilasta.

24.11. 22:18

Valkeakoskella lokakuun lopussa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty 20-vuotias mies on tuomittu 70 päiväsakkoon laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Maaliskuun alussa Tampereella tapahtuneen rikoksen asianomistaja oli yökerhon järjestyksenvalvojana toiminut mies.

Rikoksia edelsi tilanne, jossa Lola Clubin ovimiehenä toiminut asianomistaja ja hänen kollegansa kieltäytyivät päästämästä vahvasti humaltunutta vastaajaa sisälle yökerhoon.

Tästä suivaantuneena vastaaja aloitti uhkailunsa. Järjestyksenvalvoja muisti yhden uhkauksen joka toistui hieman eri sanoin.

– Kyllä sä tiedät, että kun mennään kulman taakse, niin vain yksi tulee sieltä pois, järjestyksenvalvoja muisteli vastaajan käyttämää sanamuotoa oikeudessa.

Portsarit saivat vastaajan poistumaan, mutta vain hetkeksi. Pian vastaaja oli jälleen tiukassa keskustelussa järjestyksenvalvojan kanssa.

Hetken päästä vastaaja nosti paidan reunaa ja otti esiin aseen, joka myöhemmin paljastui kaasupistooliksi.

– Hän viritti aseen ja alkoi nostaa sitä minua kohtaan. Hämmästyneenä nostin oman käteni eteen. Sitten (vastaaja) lähti rivakkaa vauhtia pois, järjestyksenvalvoja kertoi.

Kun vastaaja saapui vielä kolmannen kerran yökerhon eteen, järjestyksenvalvojat päättivät ottaa uhkailijan kiinni. Ennen kuin poliisi ehti hakemaan käsirautoihin laitettua vastaajaa, tämä ehti vielä ladella uhkauksiaan.

– Hän uhitteli, että isäni kuuluu Hell’s Angels -kerhoon ja hän on itse siellä prospectina (kokelaana). Hän sanoi tulevansa kerhon kanssa panemaan yökerhon paikat paskaksi tulevina viikonloppuina.

Vastaajan isä, 59-vuotias SM-tason ampumaurheilija, on myös vangittu vajaan kuukauden takaisesta taposta.

– Minulle jäi sellainen olo, että jotain voi tapahtua. Sen vuoksi pidin jonkin aikaa päällä luotisuojaliivejä.

Ase paljastui 9-milliseksi Ekol Sava Magnum -kaasuaseeksi. Vastaaja, jolla ei ole aseenkantolupaa, väitti luulleensa asetta vain starttipistooliksi. Poliisi totesi laitteen kuitenkin toimivaksi kaasuaseeksi.

– Ase oli nostettu esiin uhkaamistarkoituksessa. Myös sitä edeltävästi oli uhkailtu. Asianomistajalla on ollut perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vaarassa, oikeuden puheenjohtaja Pauliina Potila totesi rangaistusta määrätessään.

– Aseella uhkaaminen ei ollut niitä vakavimpia eli tässä tapauksessa asetta ei pidetty ohimolla.

Vastaaja seurasi oikeudenkäyntiä etänä Kylmäkosken vankilasta, minne hänet passitettiin henkirikosta seuranneen vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen marraskuun alussa. Hän ei itse halunnut tulla kuulluksi asiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?