Tältä näyttää Vesilahden palo­paikalla – savuavat rauniot kertovat rankasta liekki­helvetistä

Vesilahdessa paloi kolme rakennusta, auto ja vene. Asiaa tutkitaan epäiltynä tuhotyönä.

Pihapiirissä ollut päärakennus, vanha navettarakennus ja puuvarasto ovat tuhoutuneet täysin palossa. Myös päärakennuksen edessä ollut auto on palanut poroksi.

6.8. 11:45

Sisä-Suomen poliisi tutkii Vesilahden Palhossa vapaa-ajan kiinteistöllä tapahtuneen tulipalon syttymissyytä.

Vakkalantiellä syttyneessä palossa tuhoutui täysin kolme rakennusta, auto ja vene. On epäselvää, onko tulipalo vaatinut kuolonuhreja.

Samaan aikaan vettä tuli taivaalta kaatamalla. Pelastuslaitoksen mukaan palaneet rakennukset sijaitsivat vähintään 20 metrin päässä toisistaan.

Palopaikan rauniot savusivat edelleen lauantaiaamuna.

– Ei ole tietoa, onko rakennuksessa ollut ihmisiä sisällä. Rakennukset olivat täyden palon vaiheessa, kun saavuimme kohteeseen, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Janne Latsa Ilta-Sanomille lauantaiaamuna.

Myöskään poliisi ei ole kommentoinut, oliko rakennuksissa ihmisiä palon syttyessä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta lauantaina aamuyöllä, kun sivullinen havaitsi alueelta näkyvät liekit.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii asiaa epäiltynä tuhotyönä.

Sammutustyöt kohteessa olivat lauantaina ennen puoltapäivää vielä osin kesken, joten tapauksen esitutkinta on alkuvaiheessa.

Päärakennus on toiminut kesäasuntona. Aikanaan rakennuksessa on toiminut koulu. Naapurit olivat kertoneet viranomaisille, että edellisiltana talossa oli ollut bileet.

– Naapuri kuuli musiikin jumputusta. Sen enempää ei ole tietoa. En osaa sanoa, minkä ikäisiä juhlijat ovat olleet tai kuinka paljon heitä on ollut, palomestari Latsa sanoi IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?