Korona aiheuttaa jo pulaa hoito­paikoista Pirkanmaalla – yli­lääkäri neuvoo, milloin hoitoon tulee hakeutua

Alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittaa osittaista etätyötä ja maskin käytön valvomista yleisötilaisuuksissa.

Hyväkuntoisen koronapotilaan ei tarvitse hakeutua päivystykseen, muistuttaa johtajaylilääkäri pirkanmaalaisia.

29.3.2022 15:37

Koronatilanne ei osoita helpottamisen merkkejä Pirkanmaalla. Tiistaina kokoontunut alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kuvaa tilannetta ”yhä vaikeaksi”.

Numeroiden valossa tilanne on jopa aiempaa pahempi. Taysiin päivittäin tulevien uusien koronapotilaiden määrä on pysynyt entisellä tasolla, mutta sairaalassa olevien potilaiden määrä on jonkin verran kasvanut. Sairaalahoitoa tarvitsee keskimäärin kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä.

Tällä hetkellä Taysissa on noin 50 potilasta koronan takia hoidossa. Lisäksi on potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi. Jatkohoitopaikkojen järjestäminen on erittäin vaikeaa.

– Hyväkuntoisen koronapotilaan ei tarvitse hakeutua päivystykseen. Kaikissa tilanteissa hakeudutaan ensisijaisesti oman kotikunnan terveysasemalle tai työterveyteen, jos kunto heikkenee niin, ettei kotona enää pärjää, johtajaylilääkäri Juhani Sand muistuttaa Taysin tiedotteessa.

Viime viikolla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 4200 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuus vastaa kansallista keskiarvoa. Positiivisten prosenttiosuus on yli 60 prosenttia Fimlabissa tutkituista testeistä.

Tartuntoja todettiin hiukan aiempaa enemmän nyt yli 50-vuotiaiden ikäryhmissä. Omikronin muunnos BA.2 tarttuu entistäkin herkemmin. Muunnoksen osuus on kasvanut myös Pirkanmaalla.

Tays muistuttaa, että rokotteet suojaavat edelleen erittäin hyvin vakavalta, sairaalahoitoa vaativalta tautimuodolta. Pirkanmaalla yhden koronarokotteen on saanut 90 prosenttia, kaksi rokotetta 87,6 prosenttia ja kolme rokotetta 60,7 prosenttia yli 18-vuotiaista.

Pirkanmaalla jatkuu yleinen maskisuositus. Koronanyrkki muistuttaa, että maskin käyttöä tulee valvoa myös yleisötilaisuuksissa.

– Tilanne ei ole Pirkanmaalla helpottumassa. Maskien kanssa mennään ainakin pääsiäisen yli. Suosittelemme myös osittaista etätyötä niin, että kaikki eivät olisi työpisteissä jatkuvasti samaan aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?