Poliisi keskittyi ihan muuhun – kaupan päälle tuli etsintä­kuulutettuja ja omaisuus­rikoksista epäiltyjä

Ylinopeuksien teemavalvontaviikko paljasti Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella paljon muitakin rikosepäilyjä.

Nopeuden teemavalvontaviikko poiki Sisä-Suomen poliisille muitakin töitä kuin ylinopeussakkojen kirjoittamista.

29.3.2022 15:04

Käsite sivuvirta tunnetaan muun muassa teollisuudesta. Kun jotain tehdään, samalla syntyy jotain muutakin kuin päätuotetta. Hyvässä lykyssä käy niin, että tätä ylimääräistäkin materiaalia voidaan hyödyntää.

Poliisillekin voi käydä vastaavasti. Valtakunnallinen kovien ylinopeuksien valvonnan teemaviikko toi poliisin tietoon paljon muutakin kuin kaahareita.

Sisä-Suomen poliisi kertoo pysäyttäneensä alueellaan eli Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa yhteensä 174 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa.

Ja paljon muuta! Pysäytysten seurauksena selvisi useita rattijuopumusepäilyjä, kolme huumausainerikosepäilyä, kolme omaisuusrikosepäilyä ja lisäksi poliisi tavoitti jopa kuusi etsintäkuulutettua.

Pysäytetyistä kuljettajista muutamat ajoivat noin 60 km/h ylinopeutta.

– Tällaisissa törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa ajo-oikeus päättyy välittömästi ja kuljettaja määrätään ajokieltoon. Toki myös matalammista ylinopeuksista määrätään ajokieltoon. Valitettavasti meillä ei ole antaa koostetta ajokieltoon määrättyjen määrästä, ylikomisario Jari Näkki Sisä-Suomen poliisista kertoo.

– Ylinopeutta ajaneiden määrä on samaa luokkaa kuin vuosi sitten. Silloin valvontaviikko oli noin kuukautta myöhemmin, joten ajankohdat eivät ole täysin vertailukelpoisia. Nopeudet kasvavat yleensä kevättä kohden ja kesärenkaiden vaihtamisen jälkeen jotkut sortuvat törkeisiin liikenneturvallisuuden vaarantamisiin, Näkki jatkaa.

Teemavalvontaviikon torstaina oli vielä 24 tunnin nopeusvalvontamaraton. Tuona vuorokautena poliisi pysäytti 20 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa.

Valvontaviikkoon osallistui niin liikennepoliisiyksikkö kuin valvonta-ja hälytystoimintayksikönkin partioita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?