Äiti oikeuteen pienen lapsensa murhasta helmikuussa – mielentila­tutkimus valmistui

Lapsi löytyi rantavedestä Tampereen Särkijärvestä viime toukokuussa.

Paikka, josta ohikulkijat löysivät lapsen rantavedestä.

28.1. 11:22

Länsi-Suomen aluesyyttäjä on päättänyt nostaa syytteen viime keväänä tapahtuneesta pienen lapsen murhasta. Syytettynä on lapsen äiti, noin 40-vuotias tamperelaisnainen.

Rikos paljastui, kun hätäkeskus sai ilmoituksen syrjäisestä paikasta Särkijärven rannalta löytyneistä tyhjistä lastenvaunuista. Pian sen soittaja kertoi löytäneensä pienen lapsen rantavedestä .

Hieman ennen tätä poliisi sai tiedon naisesta, joka oli pudonnut muutaman kilometrin päässä Hallilassa sijaitsevalta kevyen liikenteen sillalta Tampereen itäiselle ohitustielle.

Nopeasti kävi ilmi, että tapaukset liittyvät toisiinsa.

Poliisi ei ole juurikaan avannut tutkinnan yksityiskohtia kuten lapsen ikää tai sukupuolta. Tiedossa ei ole sekään, oliko lapsi kuollut jo ennen rantaveteen joutumistaan.

Nainen passitettiin mielentilatutkimukseen, jonka tulos on aluesyyttäjän mukaan valmistunut.

Oikeudenkäynti pidetään tällä tietoa helmikuun alkupuolella.

Lue lisää: Kuollut lapsi löytyi syrjäiseltä rannalta Tampereella – 38-vuotiasta äitiä epäillään murhasta

Lue lisää: Silminnäkijöiden havainnot auttaneet poliisia Tampereen lapsimurha­tutkinnassa – vakavia vammoja saanutta äitiä ei ole kuultu uudelleen

Lue lisää: Pirjo ja Vesa näkivät sillalta pudonneen, lapsensa murhasta epäillyn äidin maassa – ”Tulee aina mieleen, olisiko joku voinut häntä auttaa”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?