Sdp:n Ilmari Nurmiselle kova ääni­saalis Pirkanmaalla: ”Tämä on minulle näytön paikka”

Demareiden nouseva kyky ei osaa arvioida viime aikojen kohu-uutisten vaikutusta menestykseen.

Pääministeri Sanna Marinin hyvänä ystävänä tunnetun Ilmari Nurmisen ura on edelleen nousussa. Pirkanmaan hyvinvointialueen äänikilvassa Nurminen kisaa kolmannesta sijasta.

23.1. 23:09

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) on keräämässä noin 3 000 ääntä ja kisaa tiukasti ehdokkaiden kolmossijasta Pirkanmaalla vasemmistoliiton Anna Kontulan kanssa.

Käyrä on nouseva. Pääministeri Sanna Marinin hyvänä ystävänä tunnettu Nurminen sai viime kesänä kuntavaaleissa 1 806 ääntä ja oli Tampereen äänikilvassa vasta kahdeksas.

Helmikuussa 31 vuotta täyttävä Nurminen kertoo, ettei ole vielä ehtinyt analysoimaan tulostaan. Taustatekijöiksi hän luettelee kuitenkin muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenyyden tuoman osaamisen, Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden ja sitoutuneet äänestäjät.

Viime aikojen kohujen vuoksi Nurminen on saanut otsikoissa liikanimen ”Bile-Ilmari”.

Miten kohut vaikuttivat vaalitulokseesi?

– En osaa arvioida sitä.

Entä miten ystävyytesi Sanna Marinin kanssa vaikutti tulokseen?

– En osaa arvioida sitä.

Lue lisää: Big Brother -kandidaatista vallan ytimeen – tällainen on Sanna Marinin rinnalla usein nähtävä luottomies Ilmari Nurminen

Nurminen tahtoo toimia sillanrakentajana, kun Suomen suurinta hyvinvointialuetta rakennetaan.

– Tämä on minulle näytön paikka. Pyrin liennyttämään tätä vastakkainasettelua, mitä ei ehkä pitäisi olla.

– Olen kiitollinen kaikille äänestäjille luottamuksesta. Tämä tulos antaa minulle vahvan mandaatin toimia jatkossa Pirkanmaan hyväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?