Ylöjärvellä ilkivalta-aalto - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Ylöjärvellä ilkivalta-aalto – lapset ampuvat asukkaita muovikuula-aseilla

Muutama alle 15-vuotias tekijä on saatu jo kiinni.

29.11.2021 16:50

Sisä-Suomen poliisi on huolissaan lisääntyneestä ilkivallasta Ylöjärvellä. Kaupungissa on kirjattu vajaan kolmen kuukauden aikana 13 rikosilmoitusta vahingontekorikoksista.

Poliisin tiedotteen mukaan osa vahingontekorikoksista täyttää myös muiden rikosten tunnusmerkistöjä. Teoista epäillään alueella asuvia alaikäisiä poikia.

Epäillyt rikokset ovat moninaisia. Useat asukkaat ovat ilmoittaneet joutuneensa muovikuula-aseilla ammuttujen muovikuulien kohteeksi. Vakavia henkilövahinkoja ei ole poliisin tietoon tullut.

Esimerkiksi Asuntilan, Metsäkylän ja Soppeenmäen alueella on aiheutettu sotkua kananmunia heittelemällä. Munilla on sotkettu autojen lisäksi omakotitalot ja rivitaloasuntoja.

Lisäksi alaikäiset tekijät ovat soitelleet asuntojen ovikelloja sekä rikkoneet asuttujen asuinrakennusten ikkunoita kiviä heittelemällä.

Poliisi on tavoittanut muutamia tekijöitä, jotka ovat olleet tekohetkellä alle 15-vuotiaita. Näiden tekijöiden osalta poliisi on tehnyt lastensuojeluilmoitukset ja sosiaaliviranomainen jatkaa osaltaan asian selvittelyä.

Poliisi haluaa muistuttaa, että vahingonkorvausvastuun syntymiselle ei ole Suomessa asetettu minkäänlaista ikärajaa.

Alaikäisten lasten huoltajien tulisi muistaa muovikuula-aseita lapsilleen ostaessaan, että ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on järjestyslaissa kielletty.

Poliisi toivoo, että lapsiperheissä käytäisiin keskustelua edellä mainituista asioista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?