Poliisi tuli hiljentämään äänekästä musiikkia – mies yritti iskeä keittiö­veitsellä

Poliisinaisen kuolema olisi Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan ollut todennäköinen seuraus, jos keittiöveitsen 20-senttinen terä olisi osunut varustevyön ja turvaliivin väliin.

Rikosta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Lempääläläinen Karrar Hussein Sadeq Sadeq, 27 on tuomittu murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta seitsemän vuoden vankeuteen. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa torstaina.

Vastaaja yritti puukottaa kotiovelleen tullutta poliisinaista Lempäälässä syyskuun lopulla. Naapurit olivat hälyttäneet poliisin paikalle kerrostaloon vastaajan asunnosta kuuluneen kovaäänisen musiikin vuoksi.

POLIISINAISEN JA POLIISIMIEHEN muodostama partio sai asunnossaan yksin olleen vastaajan lopulta avaamaan ovensa. Vastaajan kädessä oli pitkäteräinen keittiöveitsi, jota hän yritti työntää voimakkaasti alhaalta ylöspäin kohti poliisinaisen alavatsaa.

Poliisimies pelasti kollegansa ottamalla vastaajaa kädestä kiinni ja painamalla veistä kohti ovenkarmia. Veitsi putosi porraskäytävän lattialle.

Tilanteen jälkeen vastaaja rimpuili pitkään poliisia vastaan. Poliisin piti käyttää kahdesti kaulahallintaotetta ennen kuin vastarinta päättyi.

Vastaaja kiisti rikoksen. Hän väitti oikeudessa luulleensa, että ovella olisi hänen äitinsä. Keittiöveistä hän piti kertomuksensa mukaan kädessään, koska oli juuri keittiössä laittamassa ruokaa.

Veitsen vastaaja kertoi heittäneensä lattialle heti havaittuaan, että ovella olikin poliisi.

Oikeus piti poliisien ja kahden naapurin yhteneviä kertomuksia vastaajan väitteitä uskottavampina. Toinen naapureista seurasi tapahtumia ovisilmän läpi, toinen rapusta kerrosta ylempää.

Oikeuden mukaan vastaaja oli oven avatessaan tietoinen, että oven takana oli työtään tekemässä ollut poliisi. Poliisille teko tuli yllätyksenä.

Ratkaisussa korostetaan puukotusyrityksen potentiaalista vaarallisuutta.

– (Poliisinaisen) varustevyön ja haalarin alla olevan turvaliivin väliin jää suojaamaton alue, johon osuessaan veitsi olisi osunut alueelle, jossa sijaitsee tärkeitä sisäelimiä. Veitsen terä on ollut noin 20 cm pitkä, joten tuolle alueelle osuessaan (poliisimiehen) kertomalla tavalla alhaalta ylöspäin suuntautuessaan veitsi olisi voinut vahingoittaa myös ylempänä olevia sisäelimiä, oikeus kirjasi.

Ratkaisun mukaan vastaajan on täytynyt ymmärtää, että osuessaan poliisinaista alavatsaan olisi tämä todennäköisesti kuollut.

Kun puukotuksen kohteena on virkatehtävää suorittava poliisi, tekoa epäillään automaattisesti murhan yrityksenä.

poliisinainen selvisi tapahtuneesta ilman fyysisiä vammoja. Vastaajan on maksettava hänelle kärsimyskorvausta 3 500 euroa ja sopeutumishäiriön aiheuttamasta tilapäisestä haitasta 800 euroa.

Poliisimiehen polven nivelkierukkaan tuli nujakassa laaja repeämä. Vastaajan on maksettava hänelle kipukorvauksia 4 000 euroa. Lisäksi vastaajan maksettavaksi tuli poliisimiehen sairaanhoitokuluja ja sairausajan palkkaa yhteensä runsaat 2 800 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?