Kuka kaatoi sata puuta ilman lupaa Lempäälässä? - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Lehti: Mysteerimetsuri kaatoi sata puuta ilman lupaa Lempäälässä

Luvatta kaadettujen puiden laskennallinen arvo on noin 30 000 euroa. Omalta tontiltakaan ei saa kaataa ilman lupaa kuin korkeintaan 1–2 puuta, ja silloinkin tiettyjen ehtojen on täytyttävä.

Puita kaadettiin luvatta Lempäälässä Kumpulankujan tuntumassa lähellä Vanajaveden rantaa. Aihekuva.

21.10. 21:16

Lempäälän kunnan puistosta Pirkanmaalta on kaadettu luvatta kanavan eteläpuolelta noin sata puuta Kumpulankujan tuntumassa lähellä Vanajaveden rantaa.

Kunta aikoo tehdä asiasta poliisille tutkintapyynnön. Aiheesta kertoi Lempäälän-Vesilahden Sanomat.

Lempäälän kunnan ympäristöpäällikkö Kati Skippari kertoo Aamulehdelle, että edes kunta ei olisi saanut kaataa alueelta vastaavaa puumäärää ilman rakennusvalvonnan myöntämää maisematyölupaa.

– Luvatta kaadettujen puiden laskennallinen arvo on noin 30 000 euroa, hän sanoo.

Lempäälän kunnan sivuilla kerrotaan, että maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella.

Omalta tontilta voidaan kaataa 1–2 puuta ilman kunnan lupaa, vain jos tietyt ehdot täyttyvät. Ehtoihin kuuluvat muun muassa, että puita kaadetaan enintään kaksi kappaletta ja puiden kaataminen on kertaluontoinen toimenpide. Puut eivät saa olla luonnonsuojelulain mukaan rauhoitettuja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?