Auto törmäsi talon pihassa kasvavaan puuhun yli 120 km/h Tampereella – yksi kuoli, toinen loukkaantui vakavasti - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Auto törmäsi talon pihassa kasvavaan puuhun yli 120 km/h Tampereella – yksi kuoli, toinen loukkaantui vakavasti

Onnettomuus tapahtui hieman ennen puolta yötä Kuokkamaantiellä.

Kuokkamaantie oli yöllä parin tunnin ajan suljettuna onnettomuuden vuoksi.

27.9. 9:17 | Päivitetty 27.9. 11:54

Henkilöauto ajautui suurella nopeudella ulos Nekalassa Kuokkamaantieltä sunnuntaina noin kello 23.30 ja törmäsi tien vieressä talon pihassa kasvavaan puuhun.

Autossa olleista kahdesta miehestä toinen menehtyi välittömästi tapahtumapaikalle ja toinen loukkaantui vakavasti. Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota kumpi henkilöistä ajoi autoa. Poliisi tutkii myös päihteiden käytön osuutta tapahtumiin.

Tutkinnanjohtaja Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisista kertoo autossa olleiden miesten olleen 1970- ja 1990-luvulla syntyneitä.

– Nyt ei ollut kyse 17-vuotiaiden kaahailusta, Uusipaikka korostaa.

Auton nopeus oli ainakin kolminkertainen onnettomuuspaikan nopeusrajoitukseen nähden. Kuokkamaantiellä korkein sallittu nopeus on 40 kilometriä tunnissa.

– Nopeutta oli yli 120 kilometriä tunnissa, Uusipaikka vahvistaa.

– Vauhti on arvioitu auton vaurioiden perusteella. Ennen törmäyspaikkaa kadulla on jälkiä, jotka ovat voineet syntyä joko jarruttamisesta tai luisumisesta.

Yhden ihmishengen vaatinutta onnettomuutta tutkitaan muun muassa törkeänä rattijuopumuksena.

Auto oli luvallisessa käytössä.

– Kyseessä on vanhempi auto, mutta se on iso ja turvallisena pidetty. Turvatyynyt olivat lauenneet, myös sivuturvatyynyt.

Törmäys kerrostalon pihapuuhun oli kuitenkin niin raju, etteivät turvatyynytkään pelastaneet toista autossa ollutta miestä. Matkalla auto ylitti korotetun jalkakäytävän. Puu on muutaman metrin päässä ajoradasta.

Isku oli raju. Osuman jälkeen auto sinkoutui eteenpäin ja vaurioitti kahta pysäköitynä ollutta autoa. Toinen autoista oli kadulla, toinen pihassa.

– Puu esti varmuudella muita vaurioita. Tuolla nopeudella auto olisi voinut mennä useammankin pihan läpi.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?