Eksynyt ehti olla metsässä yli yön – sitten paikalle tuli poliisikoira Camo - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Eksynyt ehti olla metsässä yli yön – sitten paikalle tuli poliisikoira Camo

Poliisikoira todisti, että työhommissa akku ei helposti lopu.

Poliisikoira Camo löysi metsään eksyneen Kangasalan Kuhmalahdelta.

20.9. 13:55

Huoli oli syvä Kangasalla viime viikon torstaina. Keskiviikkona Kuhmalahden kylällä metsään mennyt henkilö ei ollut palannut ihmisten ilmoille.

Mutta onneksi ovat poliisi ja poliisin koulutetut etsiväkoirat.

Tehtävän saanut Sisä-Suomen poliisilaitos lähetti paikalle Keski-Suomen koiraryhmästä kaksi koirapartiota, jotka ehtivät suunnitella etsintätaktiikkaa jo matkalla Pirkanmaalla sijaitsevalle etsintä-alueelle.

Paikalla partiot aloittivat suunnitelmallisen etsinnän ja viimein iltaseitsemän maissa poliisikoira Camo sai vainun etsittävästä henkilöstä, ja johdatti partion kadonneen luokse.

Sisä-Suomen poliisi kertoo Instagram-viestissään, miten etsinnässä onnistuminen on monesta osatekijästä kiinni.

– Poliisimiesten ja koirien osaamisen lisäksi jälleen kerran näimme, että tehtävän onnistumiseen vaikuttaa ennen kaikkea etsinnän järjestelmällisyys, laitteiden käytön osaaminen, alueiden pois sulkeminen ja sitkeys jatkaa etsintää. Etsintä on yhteispeliä koirapartiossa ja koirapartioiden välillä, SiSu-poliisi kirjoittaa.

– Poliisikoira on monessa mielessä ylivoimainen "työkalu" monelle tehtävälle, mutta etenkin siksi, että se toimii joka kelissä ja koiralta ei akku lopu. Ei ainakaan heti ensimmäisenä päivänä.

Ihmishenki pelastui. Camo saikin koko porukalta ansaitsemansa huomion ja rapsutukset. Tähän hän suhtautui tapansa mukaan varsin tyynesti ja tyytyi kierimään löytämiensä sienien päällä.

Camo on 6-vuotias belgianpaimenkoira malinois. Camo työskentelee partiokoirana Keski-Suomen koiraryhmässä Jyväskylässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?