Opetus Tampereella katkesi järkyttävällä tavalla – hahmo ilmestyi näytölle kesken etätunnin ja veti opettajan hiuksista pois

Kuva katosi, mutta äänet jäivät. Väkivalta jatkui oppilaiden kuullen useita minuutteja.

Etäyhteyksin toteutettu opetus keskeytyi äkillisesti Tampereella.

16.9.2021 13:53

Peruskoulun äidinkielen oppitunti katkesi äkillisesti ja järkyttävällä tavalla kesken oppitunnin Tampereella. Oppilaat menettivät kontaktin etätuntia pitäneeseen opettajaansa, joka katosi tietokoneen ruudulta hetkessä.

Oppilaat näkivät vain miehen, joka tarttui opettajaa hiuksista. Hetken päästä ruutu pimeni.

Oppituntia lasten kanssa seurannut koulunkäynnin ohjaaja kertoi näkemästään ja kuulemastaan, kun syyttäjän nostamaa syytettä pahoinpitelystä käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Hän oli nähnyt, kun joku henkilö oli tullut asianomistajan taakse, ja asianomistaja oli vedetty tietokoneen ruudun äärestä pois, oikeus kirjasi koulunkäynnin ohjaajan kertoneen.

– Kannettavan tietokoneen kansi oli mennyt kiinni, mutta ääni oli jäänyt päälle. Koneesta oli alkanut kuulua huutoa. Hän oli kuullut mieshenkilön uhkailleen ja kiroilleen ja haukkuneen asianomistajaa.

Koulunkäynnin ohjaajan mukaan mies oli uhkaillut ja haukkunut opettajaa. Äänet kertoivat myös kädellä läpsimisestä

– Hän oli kuullut naishenkilön huutavan, mistä hän oli ajatellut, että naishenkilöä sattuu ja tätä lyödään. Hän oli kuullut muutaman avunhuudon.

– Tilanne oli kestänyt arviolta 5–7 minuuttia. Sitten välitunti oli alkanut ja hän oli sammuttanut tietokoneen.

Syyttäjän mukaan oppilaat olivat säikähtäneet tapahtumia pahasti. Opettaja oli ehtinyt sulkea läppärinsä kannen väkivallan alkaessa, mutta ei kyennyt enää katkaisemaan ääntä.

Syypää helmikuussa 2020 tapahtuneeseen äkilliseen oppitunnin keskeytymiseen oli opettajan aviomies. Oikeudessa käsiteltiin useita muitakin aviomiehen puolisoonsa kohdistamia rikoksia.

Oikeus katsoi vastaajan syyllistyneen kaikkiaan kahdeksan pahoinpitelyn lisäksi laittomaan uhkaukseen toukokuun 2019 ja maaliskuun 2020 välillä. Vastaaja oli useita kertoja potkinut ja lyönyt puolisoaan.

Oikeuden mukaan vastaajan menettely oli kaikkiaan hyvin moitittavaa.

Pahoinpitely kesken oppitunnin sisälsi oikeuden mukaan nöyryyttäviä piirteitä. Yksin tästä teosta olisi jo voitu tuomita kuukausissa mitattava vankeusrangaistus.

Kesken oppitunnin tapahtuneessa pahoinpitelyssä vastaaja oli repinyt puolisoaan hiuksista, repinyt tämän lattialle, polkenut sen jälkeen vatsaan. Vastaaja myös potki ja löi puolisoaan. Osa potkuista kohdistui päähän.

Teko aiheutti opettajalle eriasteisia vammoja.

Opettajalla ei ollut vaatimuksia miestään kohtaan. Hän ei halunnut kertoa tapahtumista oikeudessa.

Vastaaja tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?