Tyhjillään olevan kuntoutuskeskuksen alueelta löytyi asukkaiden yksityisiä tietoja sisältäviä papereita – joukossa käsin kirjoitettuja raportteja ja henkilökohtaisia valokuvia - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tyhjillään olevan kuntoutus­keskuksen alueelta löytyi asukkaiden yksityisiä tietoja sisältäviä papereita – joukossa käsin kirjoitettuja raportteja ja henkilö­kohtaisia valo­kuvia

Tapahtunut täyttää tietosuojarikkomuksen merkit.

Ylöjärven Ylisillä sijaitsevan entisen kuntoutuskeskuksen tilat ovat olleet tyhjillään vuodesta 2016. Alueella on vartiointi, mutta siitä huolimatta siellä tehdään toistuvasti vahinkoa. Arkistokuva.

4.8. 18:27

Ylöjärveltä tyhjillään olevan Ylisen kuntoutuskeskuksen alueelta on löytynyt papereita, joissa on keskuksen entisten asukkaiden yksityisiä tietoja sekä henkilökunnan nimiä sisältäviä tietoja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Tapahtunut täyttää tietosuojarikkomuksen merkit. Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) pahoittelee tapahtunutta.

– Olemme todella pahoillamme tapahtuneesta ja ryhdyimme heti ilmoituksen saatuamme tarvittaviin toimiin. Paperit on kerätty pois, ja olemme suoraan yhteydessä heihin, joiden tietoturvariskit ovat tapahtuneen vuoksi suurentuneet, Taysin kehitysvammapalveluiden toimialuejohtaja Tuulikki Parikka sanoo tiedotteessa.

Havainnon papereista teki yksityishenkilö, joka oli maanantaina yhteydessä Taysin tietosuojavastaavaan. Ilmoituksen jälkeen Taysin kehitysvammapalveluiden johto teki alueelle tarkastuskäynnin. Tays teki ilmoituksen tapahtuneesta tietosuojavaltuutetun toimistoon keskiviikkona.

Auki murretusta varastosta löytyi kahden kuntoutuskeskuksessa asuneen asiakkaan hoitoon liittyviä papereita, joissa oli näkyvillä henkilötunnus. Varastosta löytyi myös yhteystietoluettelo, jossa oli muutamien asukkaiden ja omaisen yhteystietoja. Myös niissä oli henkilötunnus näkyvillä.

Lisäksi alueelta löydettiin asiakkaan henkilökohtaisia valokuvia sekä käsin kirjoitettuja päivittäisraportteja, joissa asiakkaita käsiteltiin kahta paperia lukuun ottamatta vain etunimellä.

Löydettyjen dokumenttien joukossa oli myös joitakin henkilökunnan nimitietoja sisältäviä papereita.

Tilat, joista dokumentit löytyivät, olivat lukossa, mutta osastolle ja varastoon oli murtauduttu. Tyhjillään olevan kuntoutuskeskuksen alueella on vartiointi, mutta siitä huolimatta siellä tehdään toistuvasti vahinkoa.

Kuntoutuskeskuksen alue on ollut tyhjillään vuodesta 2016 saakka kehitysvammapalveluiden siirryttyä Pitkäniemen alueelle Nokialle.

Asiakas- ja henkilötietoja sisältävät dokumentit on muuton yhteydessä seulottu ja siirretty Taysin arkistoihin, mutta pieni määrä papereita oli jäänyt inhimillisen virheen vuoksi alueelle, tiedotteessa kerrotaan.

Alueella on tehty aiemmin useita tarkistuskierroksia mahdollisten epäkohtien havaitsemiseksi. Jostain syystä nämä dokumentit olivat kuitenkin jääneet huomaamatta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?