Uistelija esitteli järvestä löytämäänsä kranaattia – leirintäalueen omistaja hukkui palautevyöryyn - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Uistelija esitteli järvestä löytämäänsä kranaattia – leirintä­alueen omistaja hukkui palaute­vyöryyn

Paikallisen uutispommin jälkeen liikkeellä on ollut lukuisia väärinkäsityksiä, Mira Tanhuansuu kertoo Ilta-Sanomille.

19.7. 8:26

Lauantai-iltana lehdistöön levisi tieto Säynäniemen leirintäalueella Orivedellä löytyneestä kranaatista, ja tiedon mukana alkoi piristä alueen omistajan puhelin.

Päivän saatossa Mira Tanhuansuu on kuullut yhtä ja toista, pelkoa, suuttumusta ja väärinkäsityksiä.

– Ihmiset ovat saaneet päähänsä, että kranaatti oli jossain mökissä ja että joku hullu hiippailee täällä. Minulle soitetaan, uskaltaako tänne tulla lapsen kanssa ensi viikolla. Herra jumala, emme kai me sitä kranaattia täällä viikkoa ihmettele, Tanhuansuu sanoo.

Sisä-Suomen poliisi kertoi Ilta-Sanomille lauantaina eristäneensä kranaatin lähiympäristön väliaikaisesti. Komisario Jari Lindholm totesi virkavallan hälyttäneen paikalle puolustusvoimat, jotka noutivat kranaatin tutkimuksia varten.

Tanhuansuun mukaan kranaatin löysi järvenpinnan kätköistä kaloja pyytänyt uistelija. Näkemäänsä mieltynyt vapaveikko oli kiikuttanut räjähteen karavaanareiden keskuuteen.

– Hän on kausipaikkalainen, näytteli kranaattia muille ja sanoi, että katsokaapa, mitä löysin. Naapuri oli sitten sanonut, että voitko laittaa tuon maahan ja mennä kauemmas.

Leirintäalueen vakioasukkaita järvilöydös ei Tanhuansuun mukaan erityisemmin järisyttänyt. Paikan eristäneet poliisit hörppivät ehtoon laskiessa kahvia ja odottelivat Hämeenlinnasta saapuvia puolustusvoimia.

– Asukkaat vitsailivat, että täällä on ainakin pomminvarma palvelu. Jotkut muut ovat ilmeisesti vähän paniikissa, mutta kyllä tänne taas näyttää porukkaa valuvan, Tanhuansuu sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?