Vanginvartija varasti 18 600 euroa vankilasta - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Vangin­vartija varasti 18 600 euroa vankilasta

Seurauksena oli viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.

Ehdolliseen vankeuteen tuomittu vartija työskenteli Kylmäkosken vankilassa Pirkanmaalla.

15.6. 13:49

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan vanginvartijan viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli törkeästä varkaudesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kylmäkosken vankilassa Pirkanmaalla työskennellyt mies varasti vankilan toimistotiloista lukuisina eri kertoina yhteensä noin 18 600 euroa.

Asiasta aiemmin uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan kyse oli niin sanotuista vankirahoista. Vankirahat ovat rahaa, jotka vangit tuovat mukanaan ilmoittautuessaan vankilaan tai jotka omaiset toimittavat vankilaan heidän käyttöönsä.

Vangit eivät saa käteistä käyttöönsä, vaan sen edestä ladataan arvoa vankien maksukorteille. Talletuksen jälkeen käteistä säilytetään lukollisessa kaapissa pusseissa tai kuorissa tilityskuitin kanssa. Tuossa vaiheessa rahat ovat Rikosseuraamuslaitoksen omaisuutta.

Vartija oli saanut tietää, missä rahakaapin avainta säilytettiin, ja hän oli työvuorojensa aikana varastanut yhteensä 76 kappaletta rahaa sisältäviä pusseja ja kuoria.

Vartijan rangaistusta lievensi se, että hän edisti itse rikoksensa selvittämistä.

Käräjäoikeuden mukaan vartijan olisi voinut tuomita viiden kuukauden sijaan kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Vartija kuitenkin selvitti asiaa ensimmäisestä poliisikuulustelusta lähtien ja toimitti poliisille muun muassa rahojen tilityskuitit ja kuoret.

– Häntä ei ole aikaisemmin rikoksista rekisteröity, mikä puoltaa sitä, että vankeusrangaistus voidaan tuomita ehdollisena, toteaa käräjäoikeus ratkaisussaan.

Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan varastamansa rahat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?