Tampereen bussiliikenne mullistuu perinpohjaisesti – muutoksia linjoihin ja maksutapoihin - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tampereen bussi­liikenne mullistuu perin­pohjaisesti – muutoksia linjoihin ja maksu­tapoihin

Neljä kokonaan uutta bussilinjaa aloittaa maanantaina. Nysse-lipun voi ostaa myös lähimaksulla.

4.6. 10:18

Ratikka-aika lähestyy, ja samalla Nyssen maksukäytännöt ja linjasto uudistuvat. Osa linjastomuutoksista otetaan käyttöön jo kesäliikennekauden alusta 7. kesäkuuta eli ensi maanantaista alkaen.

Kokonaan uusia bussireittejä aloitetaan neljä:

  • 19 (Hervanta–Messukylä–Lentävänniemi)

  • 30 (Ranta-Tampella–rautatieasema–Nuoliala)

  • 52 (Lempäälän Laasonportti–Pyynikintori)

  • 60 (Valkeakoski–Ideapark–Tampereen linja-autoasema).

Olemassa oleviin bussireitteihin tulee samalla muutoksia. Niitä on tulossa runsaasti lisää elokuussa, kun ratikka aloittaa liikennöintinsä virallisesti.

Maanantaina kaikissa Nyssen busseissa ja ratikoissa tulee käyttöön myös lähimaksu.

Näin Nysse liittyy harvalukuisten edelläkävijöiden joukkoon EMV-lähimaksuteknologiassa. Tampereen kaupungin liikennelaitoksen tiedotteen mukaan lähimaksu on otettu käyttöön tänä keväänä Turussa Föli-liikenteessä, ja se on rajoitetussa koekäytössä Helsingissä HSL-liikenteessä.

Nyssen liikenteessä lähimaksu on ollut alennettuun hintaan koekäytössä linjalla 15 ja ratikan koeliikenteessä toukokuun ajan.

Maanantaista alkaen pankki- ja luottokortin sekä mobiililaitteen lähimaksulla voi maksaa matkan kaikissa Nyssen busseissa ja ratikoissa. Lähimaksulla voi maksaa yksittäisen kertamaksun, joka on samanhintainen kuin aikuisten mobiilikertalippu.

Nyssen kyydissä voi edelleen maksaa matkansa myös entiseen tapaan matkakortilla tai Nysse Mobiilista ostetuilla mobiililipuilla. Bussista voi ostaa kertalipun myös käteisellä.

Samalla lakkaa Matkahuollon lippujen kelpoisuus Nysse-liikenteessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?