Lapsensa murhasta epäilty äiti on 38-vuotias – Poliisi: ”Naisen kuuleminen ei ole meidän käsissämme” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Lapsensa murhasta epäilty äiti on 38-vuotias – Poliisi: ”Naisen kuuleminen ei ole meidän käsissämme”

Poliisi esittää naista vangittavaksi keskiviikkona. Poliisi tutkii lapsen kuolemaa murhana.

Tampereen poliisi sai lauantaina 22. toukokuuta kello 14.25 hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan henkilö oli pudonnut alas sillalta Pyhäjärventielle lähellä Hervannan liittymää. Onnettomuus liittyi Tampereella tapahtuneeseen henkirikokseen.

24.5.2021 11:44

Lauantaina tapahtuneen lapseen kohdistuneen henkirikoksen tutkinta etenee Sisä-Suomen poliisissa. Poliisi kuulee nyt tapauksesta ilmoittaneita ja silminnäkijöitä.

Murhasta epäilty on 38-vuotias, nimen perusteella kantasuomalainen nainen. Poliisi esittää häntä vangittavaksi keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi pääsi kuulemaan naista alustavasti viikonloppuna. Kuulusteluja vaikeuttaa se, että epäilty on sairaalahoidossa. Hän putosi lauantai-iltapäivänä sillalta alas Pyhäjärventien ja Hervannan valtaväylän risteyksessä.

– Lähtökohtatietojen mukaan puhutaan vakavista vammoista. Epäillyn kuuleminen ja muut asiat eivät tällä hetkellä ole poliisin käsissä, tutkinnanjohtaja Jari Luoto kertoo.

– Emme pysty niitä ajankohtia määrittelemään vaan joku muu määrittelee nyt sen, milloin pystymme jatkamaan (epäillyn kuulustelemista).

Epäillystä rikoksesta, tekotavasta, motiiveista tai uhrin iästä tai sukupuolesta Luoto ei tutkinnan tässä vaiheessa kerro. Kokonaiskuva on kuitenkin monilta osin jo hahmottunut.

– Saimme asiat viikonlopun aikana tutkinnallisesti jonkinmoiseen asentoon, Luoto kuvaa.

– Olemme nyt yksityiskohtien kimpussa ja kaipaamme tutkintarauhaa. Tarkoituksemme on kuulla silminnäkijöitä ja tapahtumista ilmoittaneita henkilöitä.

Kuultavia ihmisiä on useampia.

– Olemme saaneet kohtalaisen hyvin ihmisten omia havaintoja tapahtumiin liittyen.

Lapsen kuolemaa tutkitaan murhana.

– Vahvasti epäillään, että tapaukseen liittyy suunnitelmallisuutta.

Hätäkeskukseen tuli ensin ilmoitus naisen putoamisesta sillalta. Pian sen jälkeen tuli ilmoitus Särkijärven rantavedestä löydetystä lapsesta.

Tutkinnallisista syistä johtuen Luoto ei kerro, miten nämä kaksi irrallista tapahtumaa osattiin liittää varsin pian yhteen.

Rannasta, josta lapsi löydettiin, on noin 3,5 kilometrin kävelymatka sillalle, josta nainen putosi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?