Palvelutalon asukkaat heittäytyivät ”Jerusalema”-haasteeseen: ”Ollaan koronan paremmalla puolella”

Maailmanlaajuiseen tanssihaasteeseen vastaamalla Kotipirtti haluaa kehittää yhteisöllisyyttä Tampereen Tesomalla.

5.5.2021 16:12

Korona on ohi! Tai ainakin melkein.

Tätä mieltä ollaan tamperelaisessa vanhusten palvelutalossa. Tesomalla sijaitsevan Kotipirtin väki päätti pistää jalalla koreasti ja vastata viraalisti maailmaa kiertävään Jerusalema-tanssihaasteeseen.

Koronatuskaa lievittävä hauska ja menevä tanssivideo on nähtävissä muun muassa YouTubessa:

– Ollaan ainakin jo koronan paremmalla puolella, Kotipirtin väki viestittää IS:lle.

Jerusalema ei ole vielä levinnyt kovin laajalti Suomessa. Kotipirtin tempauksessa erikoisinta on se, että videolla tanssivat muutkin kuin henkilökunnan jäsenet.

– Myös asukkaamme ja vapaaehtoiset työntekijämme innostuivat lähtemään mukaan. Saimme tuotua näin iloa ja yhteisöllisyyttä koronan keskelle, Kotipirtin toiminnanjohtaja Mari Anttila sanoo.

Tai siis tälle paremmalle puolelle.

– Harjoittelimme tanssia pari viikkoa. Kuvaukset tehtiin vappuaaton juhlatunnelmissa. Haluamme nyt osaltamme haastaa muitakin mukaan, kotipirttiläiset kertovat.

Anttila kertoo, että Kotipirtti on selvinnyt epidemiasta kohtuullisen hyvin.

– Läheiset ja asukkaat ovat jaksaneet noudattaa hyvin ohjeita. Iso kiitos kuuluu myös henkilökunnalle. Meillä kaikki asukkaat on rokotettu jo kahdesti eli alamme olla selvillä vesillä.

Tempauksen taustalla on Tesomalla toimiva Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä -hanke. Rahoitus tuli entisen Raha-automaattiyhdistyksen seuraajalta STEAlta eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta.

Videon tekninen toteutus uskottiin Tampereen ammattikorkeakoulussa media-alaa opiskeleville Saara Iikkaselle ja Ella Mäkelälle.

Vuonna 2019 levytetty Jerusalema on eteläafrikkalaista tekoa. Lauluntekijä on tiskijukka-tuottaja Master KG, ja kappaleen laulaa Nomcebo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?