Vallilan puukotuksesta tuomittu 16-vuotias puukotti myös Tampereella – 65-vuotiaan miehen karaokeilta päättyi dramaattisesti - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Vallilan puukotuksesta tuomittu 16-vuotias puukotti myös Tampereella – 65-vuotiaan miehen karaokeilta päättyi dramaattisesti

Vallilan puukotuksesta tuomittua syytetään Tampereella tapahtuneesta tapon yrityksestä. 16-vuotiaan mukaan kyse oli hätävarjelun liioitteluna tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä.

Asiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

12.4. 11:31

Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii Vallilan puukotuksesta tuomitulle 16-vuotiaalle miehelle rangaistusta muun muassa törkeän ryöstön ja tapon yrityksistä. Syytteessä olevat rikokset tapahtuivat Tampereella lokakuun alussa, neljä viikkoa ennen Vallilan veritekoa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan helmikuussa yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen nuorena henkilönä tehdyistä ryöstöstä, törkeästä ryöstöstä ja taposta. Molemmissa tapauksissa 16-vuotias käytti aseenaan puukkoa.

Tampereella 16-vuotias oli liikkeellä vuotta nuoremman kaverinsa kanssa. Kaveri oli ottanut äitinsä auton käyttöön luvatta ja toimi kuskina. Kello oli tapahtuma-aikaan lähes yksi yöllä, kun miehet ajelivat Kaukajärven kaupunginosassa.

Samaan aikaan liikkeellä oli myös noin 65-vuotias tamperelaismies. Hän oli matkalla ravintolasta kotiinsa.

– Karaokesta hipsuttelin pikkuhiljaa kotia kohti. Matkaa kotiovelle oli vain parikymmentä metriä, mies kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Tässä vaiheessa mies sai kutsumatonta seuraa.

– Auto pysähtyi viereen, siihen rotvallin reunalle. Sieltä syöksyi kaveri pihalle ja sanoi, että anna kaikki rahat. Sanoin, etten todellakaan anna, mulla ei oo penniäkään jakaa.

Mies yritti jatkaa matkaa, mutta autosta tullut nuorukainen jatkoi sitkeästi vaatimuksiaan. Miehellä oli mukanaan matala grogilasi.

– Yritin heittää miestä lasilla, mutta se meni olkapään ohi ja hajos siihen rotvallille. Mulla oli crocsit jalassa ja yritin peruuttaa taaksepäin, mutta kompastuin ja sitten olin selälläni maassa.

Tässä vaiheessa tilanne muuttui vakavaksi.

– Se tuli päälle. Jostain se oli taikonut puukon käteensä. En voinut kuin yrittää estää iskuja.

Riidatonta asiassa on se, että 16-vuotias yritti pummata mieheltä rahaa ja se, että lopulta 16-vuotias puukotti miestä hengenvaarallisesti ylävatsaan. 16-vuotias iski uhriaan myös kerran reiteen ja kerran sääreen.

– Se heilui kuin viikatteen kanssa eestaas. Heti en varmaan tajunnutkaan, että kylkeen tuli isku, uhri muisteli kauhunhetkiään oikeudessa.

Noin 65-vuotias tamperelaismies kertoi lääkärille puukon uponneen vatsaan kahvaa myöten. Lääkärinlausunnon mukaan uhri olisi menehtynyt, jos hän ei olisi päässyt hoitoon. Ohutsuolen lävistänyt isku olisi ilman leikkausta aiheuttanut kuolemaan johtavan vatsakalvontulehduksen.

16-vuotias myöntää hätävarjelun liioitteluna tapahtuneen törkeän pahoinpitelyn. Vastaajan mukaan tilanne kärjistyi, kun mies oli heittänyt häntä mukanaan olleella juomalasilla.

16-vuotiaan mukaan tuoppi osui häntä nenään. Osuman seurauksena nenään tuli haava ja hammas lohkesi. 16-vuotias kertoo provosoituneensa ja ottaneensa puukon esiin vasta tämän jälkeen.

Syyttäjä katsoo teon olleen suunnitellun. Sekä 16-vuotias puukottaja että 15-vuotias uhri olivat syyttäjän mukaan suunnitelleet ryöstöä. Juuri ennen teko 15-vuotias oli syytteen mukaan antanut oman puukkonsa 16-vuotiaalle.

Tamperelaismies vaatii 16-vuotiaalta yhteensä 16 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Lue lisää: Vallilan taposta tuomio – 16-vuotiaalle päätekijälle yli 9 vuotta vankeutta

Lue lisää: Näin Vallilan kohtalokkaan yön tapahtumat etenivät – kaksi 16-vuotiasta syytettyinä taposta ja ryöstöstä

Lue lisää: Vallilan henkirikoksesta epäillyn 16-vuotiaan epäillään yrittäneen tappaa sivullisen Tampereella kuukausi sitten – poliisi kertoo, miksi häntä ei tuolloin vangittu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?