Särkänniemen toimitusjohtaja Aamulehdelle: Saatamme rajoittaa huvipuiston kävijämääriä pysyvästi - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Särkänniemen toimitusjohtaja Aamulehdelle: Saatamme rajoittaa huvipuiston kävijämääriä pysyvästi

Huvipuistokaudella parhaimpina kesäpäivinä asiakkaita on voinut olla jopa 18 000.

Koronapandemia on saanut aikaan sen, että Särkänniemen huvipuisto saattaa jatkossa rajoittaa kävijämääriään pysyvästi.­

11.4. 23:13

Tampereella sijaitsevan Särkänniemen huvipuiston toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo Aamulehdelle, että huvipuisto saattaa rajoittaa kävijämääriään pysyvästi.

Normaalisti vappuna ovensa avaavassa Särkänniemessä ei vielä tiedetä varmuudella, koska yleisö pääsee huvittelemaan Näsijärven äärelle.

Särkänniemi on tiedottanut 400 kesätyöntekijälleen, että huvipuisto avataan todennäköisesti toukokuun 20. päivän kieppeillä.

Koronapandemia on kuitenkin saanut aikaan sen, että huvipuisto saattaa jatkossa rajoittaa kävijämääriään pysyvästi.

– Vaikka rajoitukset poistuisivat kokonaan, voi olla että tuomme puistoon maksimipäiväkapasiteetin. Suomessa ei ole ollut koskaan sellaista, Seppälä toteaa Aamulehdessä.

Tämä tarkoittaisi sitä, että huvipuisto ottaisi päivässä vain tietyn määrän asiakkaita sisään. Seppälä toteaa, että ei tiedä vielä sen tarkemmin, mikä kyseinen asiakasmäärä olisi.

Särkänniemen maamerkki on huvipuistoalueella sijaitseva näköalatorni Näsinneula, jossa palvelee ravintola.­

– Vaikka huvipuisto totta kai haluaa paljon asiakkaita, vielä tärkeämpää sille on saada ihmisille kokemus, että huvipuistossa on kivaa, Seppälä jatkaa.

Vuonna 2019 ennen kuin koronapandemiasta ei ollut vielä tietoakaan kävijämäärä Särkänniemessä huvipuistokaudella oli 623 000 ja koko vuonna 681 000.

Huvipuistokaudella parhaimpina kesäpäivinä asiakkaita on voinut olla jopa 18 000.

Huvipuiston yhteydessä sijaitsee myös näköalatorni Näsinneula, jonne pääsee ympäri vuoden ihastelemaan Tampereen kaupunkia, sekä syömään ja juomaan.

Tampereen kaupungin suunnitelmat Särkänniemen viereen ovat mittavat. Kaupunki suunnittelee huvipuistoalueen viereen muun muassa monitoimiareenaa ja uutta hotellia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?