Korona pisti Tampere-talon polvilleen: suurin osa väestä lomautetaan, lopputili kahdeksalle - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Korona pisti Tampere-talon polvilleen: suurin osa väestä lomautetaan, lopputili kahdeksalle

Talon henkilöstömäärä putoaa sopeuttamistoimien jälkeen 65:een.

Korona-aika on ollut synkkä myös Tampere-talon näkökulmasta.­

7.4. 16:03

Koronaepidemia ja sen aikaansaamat tapahtumien peruuttamiset syövät myös alan merkittävimpiä toimijoita. Tuore uhri on Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus, Muumimuseostaankin tunnettu Tampere-talo.

Taloudellisista, tuotannollisista ja rakenteellisista syistä koskeneiden yhteistoimintaneuvotteluiden päätteeksi työsuhde päättyy kahdeksalla henkilöllä. Tampere-talon kokonaishenkilömäärä ennen vähennyksiä oli 73.

Muumimuseon henkilökuntaa yt-neuvottelut eivät koskeneet, koska Tove Janssonin hahmojen ympärille rakennettu museo on hallinnollisesti osa Tampereen taidemuseota.

Korona on aiheuttanut Tampere-talolle tiedotteen mukaan merkittävät tulomenetykset. Yhteistoimintaneuvotteluissa tunnistettiin säästötarve ja yhtiön kannattavuuden heikentyminen pidemmällä aikavälillä.

Muitakin tarpeita tuli esiin. Strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi Tampere-talossa on tunnistettu sekä rakenteellisen muutoksen että kiristyvän kilpailutilanteen ja toimintaympäristön aiheuttama muutostarve.

Tampere-talo aloittaa lisäksi yli 90 päivää kestävät osa- tai kokoaikaiset lomautukset, jotka koskevat 41 henkilöä. Eli 65:tä jäljelle jäävästä työntekijästä vain hieman yli kolmasosa säästyy lomautuksilta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?