Tampereen kuntapolitiikassa kuohuu: Ilves-legenda ja tunnettu entinen virkamies loikkasivat kokoomukseen - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tampereen kuntapolitiikassa kuohuu: Ilves-legenda ja tunnettu entinen virkamies loikkasivat kokoomukseen

Tampereen Puolesta ry menetti Oksasessa toisen valtuutettunsa. Myös varavaltuutettu Matti Joen piti lähteä ehdolle TaPun riveissä.

Kokoomus kaappasi Lasse Oksasen (pieni kuva) ja Matti Joen.­

4.3. 8:59

Tampereella on nähty ensimmäiset merkittävät liikkeet tulevia kuntavaaleja ajatellen. Kokoomus on kaapannut ehdokkaikseen päättyvällä valtuustokaudella Tampereen Puolesta -ryhmää edustaneen Lasse Oksasen ja varavaltuutettu Matti Joen.

TaPu sai vuoden 2017 vaaleissa kolme valtuustopaikkaa. Kesken kauden riveistä lipesi Veikko Vallin, joka valittiin perussuomalaisten kansanedustajaksi kaksi vuotta myöhemmin.

Yrittäjänä toimiva Oksanen oli 1970-luvun taitteessa yksi Suomen parhaista jääkiekkoilijoista.

Lasse Oksanen muistetaan jääkiekkokaukaloista.­

Matti Joki on Tampereen entinen satamapäällikkö.­

Joki tunnetaan puolestaan pitkäaikaisena Tampereen satamapäällikkönä. Kaupunki irtisanoi hänet viime vuonna vain kaksi kuukautta ennen eläkkeelle pääsyä ja irtisanomista käsiteltiin myös kaupunginhallituksessa. Joki kertoi viime kesänä valittavansa irtisanomisesta hallinto-oikeuteen.

Vielä tammikuussa Oksanen ja Joki esiintyivät Tampereen Puolesta ry:n Facebook-sivuilla kuntavaaliehdokkaita esittelevässä kuvassa.

Loikka ei ole kummallekaan ensimmäinen. Aiemmin sekä Oksanen että Joki ovat toimineet Tampereen Sitoutumattomien valtuutettuina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?