Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen yläkouluissa ja toisen asteen opetuksessa - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen yläkouluissa ja toisen asteen opetuksessa

Suositus on voimassa 8.-28. maaliskuuta.

Tampereen yliopistollinen sairaala.­

3.3. 14:34

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen pandemiaohjausryhmä on päättänyt, että sen alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.–9. luokilla sekä toisen asteen opetuksessa. Suositus on voimassa 8.–28. maaliskuuta.

Päätös ei koske erityisen tuen oppilaita. Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat kevätkauden etäopetuksessa pakollisia lähiharjoituksia lukuun ottamatta.

Lääkinnällinen ja kuntouttava toiminta sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) määrittelemä ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista sulusta huolimatta.

Aikuisten harrastustoiminta on Pirkanmaalla suljettu sisätiloissa maaliskuun ajan, etäyhteyksin järjestettävää toimintaa lukuun ottamatta. Lasten ja nuorten harrastukset ovat mahdollisia vuonna 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisiä turvaohjeita noudattaen. Tätä vanhemmille nuorille suunnattu toiminta sulkeutuu 8. maaliskuuta alkaen loppukuuksi, jos OKM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvaohjeistuksia ei voida noudattaa.

Pirkanmaalla suositellaan suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta myös muun muassa nuorisotilat, kylpylät ja yleiset saunat, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat sekä huvipuistot ja sisäleikkipuistot.

Yksityistilaisuuksissa on samalla aikavälillä enintään kuuden osallistujan suositus. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään aluehallintovirastolle (avi) niin ikään kuuden hengen rajoitusta. Pirkanmaalla on myös voimassa laaja maskisuositus sekä yleinen etätyösuositus.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri esittää pandemiaohjausryhmän linjauksen perusteella julkisen liikenteen paikkamäärien rajoittamista Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?