Liedenpohjan kylä järkyttyi henkirikos­epäilyistä – ”Puhelimet ovat soineet koko päivän” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Liedenpohjan kylä järkyttyi henkirikos­epäilyistä – ”Puhelimet ovat soineet koko päivän”

Poliisinauhat kertovat karua kieltään epäillystä henkirikoksesta Virtain Liedenpohjassa.

Poliisi vetää nauhoja liittymän eteen Virroilla.­

21.1. 20:27

Pieni, noin 160 savun Liedenpohjan kylä Virroilla oli torstaina iltapäivällä hiljainen, ja yksi Suomen turvallisimmista paikoista. Päivällä tapahtuneen suuren poliisioperaation myötä pienen kyläkoulun pihalla oli enimmillään lähes 20 poliisin ajoneuvoa, joista moni ilmeisesti Karhu-ryhmälle kuuluneita tunnuksettomia pakettiautoja.

Melkoinen näky oli monelle, kun poliisit kulkivat normaalisti rauhallistakin rauhallisemmalla kylänraitilla konepistoolit käsissään.

Viimeistään iltapäivällä kaikkien kyläläisten tiedossa oli myös se, miksi virkavalta oli osoittanut niin suurta mielenkiintoa pirkanmaalaiseen, Etelä-Pohjanmaan kainalossa sijaitsevaan yhteisöön. Poliisin epäilyjen mukaan oli tapahtunut henkirikos ja henkirikoksen yritys.

Sisä-Suomen poliisi on tarkentanut henkirikoksista kertovaa tietoaan vain vähän. Ylen saamien tietojen mukaan alaikäinen lapsi on loukkaantunut. Kyläläiset olettavat jonkun myös kuolleen.

– Puhelimet ovat soineet koko päivän. Kaikki ovat olleet hyvin järkyttyneitä, Liedenpohjalla asuva keski-ikäinen mies kertoo IS:lle lumen tuiskutessa ja illan jo pimennyttyä.

Talo, jossa poliisi päivän mittaan aina iltaan saakka operoi, on liedenpohjalaisille keskeinen ja tuttu. Niin on myös talon väki, lapsiperhe.

Poliisin nauhoja tien varressa Liedenpohjan kylässä Virroilla.­

Mitään varmaa IS:n tapaamat liedenpohjalaiset eivät osaa tapahtuneesta sanoa. Pelkona kuitenkin on, että murheelliset uutiset koskevat talon väkeä.

Keski-ikäinen, nimettömänä pysyttelevä mies tuntee yhden talon asukkaan. Asukkaan rooli tapahtuneessa jää arvailujen varaan.

– Olen tuntenut hänet polvenkorkuisesta saakka. Yhdessä käytiin täällä koulua.

Tuttua kaveria mies ei osaisi poliisin mainitsemista rikoksista epäillä.

Täydellinen lintukoto ei Liedenpohjakaan silti ole.

– On täällä ennenkin pyssyt paukkuneet, sanoo toinen paikalle osunut nuorempi mies, vaikkei tietoa olekaan torstaina mahdollisesti käytetystä rikoksentekovälineestä.

Poliisin pakettiauto nauhoin suljetun talon läheisyydessä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?