Pirkanmaalla pompsahti: peräti 28 uutta tartuntaa – ylilääkärin huoli oli perusteltu - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Pirkanmaalla pompsahti: peräti 28 uutta tartuntaa – ylilääkärin huoli oli perusteltu

Enemmän tartuntoja viimeksi joulukuun puolivälissä. Positiivisten näytteiden osuus oli tiistaina jopa 3,25 prosenttia.

13.1. 9:59

Yksittäinen päivä on yksittäinen päivä, mutta silti Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) tieto tiistain koronatartunnoista on vähintäänkin huolestuttava. Fimlab analysoi 861 näytteestä jopa 28 uutta viruksenkantajaa.

Määrä on suurin sitten lähes kuukauteen. 15. joulukuuta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueella tartuntoja löytyi 32.

Tammikuun lukemat olivat pysyneet tähän saakka pitkään hyvin maltillisina. Päivittäinen keskiarvo ennen tiistaita oli vain 9,4 tartuntaa päivässä.

Nyt voi todeta, että Taysin infektio-osaston ylilääkäri Jaana Syrjänen oli hajulla tilanteesta. Syrjänen ilmaisi huolensa tiistai-iltapäivänä Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän eli koronanyrkin mediainfossa:

– Olen huolissani siitä, että näytteillä käydään edelleen aika laiskasti. Siksi en ole ihan satavarma siitä, että nämä meidän löytämät tartunnat kuvastavat sitä, mitä täällä meillä Pirkanmaalla todellisuudessa tapahtuu, Syrjänen sanoi.

Näytteitä annettiin tiistaina vain hieman enemmän kuin tammikuussa keskimäärin. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä oli poikkeuksellisen suuri, jopa 3,25 prosenttia. Viime viikkoina positiivisten näytteiden osuus on pyörinyt 1–1,5 prosentin välimaastossa.

Tays kuvaa tiistaista koronapäivää twiitissään ”vaihteeksi vilkkaaksi”.

Lähipäivät kertonevat, onko koronapandemian kolmas aalto jo iskenyt Pirkanmaalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?