Poliisi: Nokian henkirikos oli murha, sekä uhri että epäilty 30-vuotiaita nokialaisia – joulun veriteko tänään oikeudessa - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Poliisi: Nokian henkirikos oli murha, sekä uhri että epäilty 30-vuotiaita nokialaisia – joulun veriteko tänään oikeudessa

Epäilty nokialaismies on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa aiemmin viidesti pahoinpitelystä. Nyt miestä epäillään murhan lisäksi ampuma-aserikoksesta.

Poliisin tutkijat paikan päällä tapaninpäivänä.­

8.1. 11:55

Nokialla sijaitsevan taloyhtiön parkkipaikalla jouluyönä tapahtunutta henkirikosta tutkitaan murhana. Sisä-Suomen poliisilaitos esittää epäiltyä, 30-vuotiasta nokialaismiestä tänään vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Uhri oli epäillyn tapaan 30-vuotias ja nokialainen. Poliisi on aiemmin kertonut, että osapuolet tunsivat toisensa.

Epäilty on syyllistynyt aiemminkin väkivaltarikoksiin. Mies on tuomittu pahoinpitelystä viisi kertaa. Ensimmäiseen pahoinpitelyynsä mies syyllistyi Nokialla 17-vuotiaana.

Viimeksi mies oli tuomiolla kesäkuussa 2020. Tuolloin esillä oli Ylöjärvellä vuonna 2016 tapahtunut pahoinpitely. Pirkanmaan käräjäoikeus totesi miehen syylliseksi ja tuomitsi miehen päiväsakkoihin.

Mies valitti tuomiostaan, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

Murhasta epäilty ehti piilotella poliisia jouluyön jälkeen liki kaksi viikkoa. Hän ilmoittautui poliisille asianajajansa välityksellä ja otettiin kiinni keskiviikkona.

Kello 14 alkava vangitsemisoikeudenkäynti tapahtuu videon välityksellä.

Miestä epäillään murhan lisäksi ampuma-aserikoksesta. Poliisi ei ole vielä kertonut henkirikoksen tekotapaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?