Jälleen korkea tartunta­määrä Pirkan­maalla – yksi kaupunki puuttuu silti yhä korona­kartalta - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Jälleen korkea tartunta­määrä Pirkan­maalla – yksi kaupunki puuttuu silti yhä korona­kartalta

Tays ilmoitti 36 uudesta positiivisesta näytteestä ja kuvaa tilannetta huolestuttavaksi. Ilmaantuvuusluku noussut jo yli 72:n.

3.12.2020 10:13

Koronaepidemia jatkaa Pirkanmaalla alati kiihtyvässä kiihtymisvaiheessa. Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) ilmoitti keskiviikkona todetun 36 uutta tartuntaa.

Lukema on toiseksi korkein epidemian aikana. Ennätys, 39, tehtiin viime viikon torstaina.

– Koronatilanne Pirkanmaalla edelleen huolestuttava, Tays twiittasi torstaiaamuna.

Samalla koronan ilmaantuvuuslukema Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueella nousi uuteen ennätykseen. Tartuntoja on 14:n kuluneen vuorokauden aikana todettu yhteensä 390, mikä nostaa ilmaantuvuuden sataatuhatta asukasta kohden 72,2:een.

Ilmaantuvuuslukema on noussut viime viikkoina rajusti. Arvo on jo selvästi yli leviämisvaiheen rajaksi määritellyn 50:n. Viikko sitten tapauksia oli 48,7 sataa tuhatta asukasta kohden. Kaksi viikkoa sitten vastaava lukema oli vain 27,2.

Yksi leviämisvaiheen kriteeri on positiivisten näytteiden osuus kaikista testeistä. Rajana pidetään kahta prosenttia. Tämä lukema on ylittynyt nyt niukasti kahtena perättäisenä päivänä: tiistain osuus oli 2,04, keskiviikon 2,05.

Tartuntoja PSHP:n alueella on todettu nyt kaikkiaan 1 312.

Nousseista koronalukemista huolimatta Pirkanmaalla on yhä viisi kuntaa, joiden nimi puuttuu THL:n ”koronakartalta”. Kyseisissä kunnissa tartuntojen kokonaismäärä on siis THL:n viimeksi julkaisemien tietojen mukaan alle viisi.

Ainoana kaupunkina kartalta puuttuu enää noin 6 500 asukkaan Virrat. Pienempinä kuntina joukkoon kuuluvat PSHP:n kunnista lisäksi Juupajoki, Kihniö, Kuhmoinen ja Urjala. Myös Pirkanmaan maakuntaan, mutta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluva Punkalaidun puuttuu koronakartalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?