Parkanossa 200 henkilöä karanteeniin – tartuntaketjujen selvitystyö edelleen kesken - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Parkanossa 200 henkilöä karanteeniin – tartuntaketjujen selvitystyö edelleen kesken

Parkanossa on todettu kuusi koronatartuntaa.

Koulukampus Kaarnan (oikealla) koulutoiminnan ulkopuolinen käyttö keskeytetään kahdeksi viikoksi.­

22.11. 16:44 | Päivitetty 23.11. 9:41

Parkanossa on asetettu noin 200 henkilöä karanteenin korona-altistumisten johdosta, tiedottaa Parkanon kaupunki Facebookissa.

Sairastuneiden määrä Parkanossa on noussut yhteentoista, ja Ylä-Satakunnan mukaan tartunnoista ainakin kuusi on todettu viikonlopun aikana.

Parkanon kaupunki ei ole vielä kertonut tarkemmin tartunnoista ja niihin liittyvistä tartuntaketjuista. Tiedotteessa kerrotaan, että tartuntaketjujen selvitystyö on edelleen kesken, mutta selvitys on edennyt hyvin.

Lauantaina kaupunki tiedotti, että Parkanon yläkoulussa on tapahtunut mahdollinen korona-altistuminen ja tartuntatautilääkäri on asettanut perusopetuksen yläluokkia karanteeniin.

Lukio siirtyy paikallisella päätöksellä etäopetukseen ajalla 23.–25.11.2020. Kaikki aikuisten harrastustoiminta keskeytetään ja yleisötilaisuudet perutaan maanantaista aina 6.12. saakka. Parkano on kunnan tiedotteen mukaan siirtynyt leviämisvaiheeseen.

Tehostetuissa asumispalveluissa rajoitetaan vierailuja sisätiloissa.

Kuudelta sunnutai-iltana tulleen uuden tiedotteen mukaan Parkanon kirkossa 15.11. kello 17 olleet ovat saattaneet altistua virukselle, joten heidän tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua testiin vähäisistäkin oireista.

Karanteeniin määrättyjä kehotetaan noudattamaan annettuja ohjeita ja pysyttelemään kotona välttäen kaikkea kodin ulkopuolista liikkumista ja sosiaalisia kontakteja. Tiedotteessa myös kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan ja maskin käyttämiseen sosiaalisissa kontakteissa.

Koulunkäynti jatkuu muiden kuin karanteeniin määrättyjen osalta normaalisti.

Koulukampus Kaarnan koulutoiminnan ulkopuolinen käyttö keskeytetään 22.11.–6.12.2020 väliseksi ajaksi.

Artikkelia muokattu kello 19.10. Päivitetty tuoreet tiedot uudesta tiedotteesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?