Tamperelainen: Tutkinnanjohtaja uskoo, että Raisa Räisäsen kohtalo selviää – etsintöjä jatketaan Hervantajärvellä

Hervantajärvellä on tehty aiemmin myös vapaaehtoisetsintöjä.

Poliisin vuonna 2019 julkaisemaa valvontakamerakuvaa tamperelaisen Raisa Räisäsen (oik.) katoamisillalta 16.10.1999.

10.11.2020 3:07

Raisa Räisäsen murhatutkinnan johtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo Tamperelaiselle, että uskoo vuonna 1999 kadonneen tytön kohtalon vielä selviävän. Hän on tutkinut tapausta 16 vuotta.

Keskusrikospoliisi (krp) saa vinkkejä Räisäsen katoamisesta yhä tänä päivänä, mutta mitään uutta ratkaisevaa vinkkiä ei kuitenkaan ole tullut.

Tutkinnanjohtaja kertoo Tamperelaiselle, että krp aikoo tutkia seuraavaksi Hervantajärveä Suomenlahden merivartioston avulla.

– Sulan veden aikana robottikameran kanssa päästään järvessä aivan sen matalimpaankin kohtaan, Tuominen sanoo lehdelle.

Löydöksistä olisi vuosienkin jälkeen mahdollista saada esimerkiksi DNA-näytteitä.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen.

Jo viime heinäkuussa joukko vapaaehtoisia etsi Hervantajärvellä ja sen lähimaastossa merkkejä Räisäsestä. Etsinnän taustalla oli tamperelaismiehen poliisille ilmoittama havainto, josta uutisoitiin vuoden 2019 syksynä. Tamperelaismies oli ollut katoamisyön jälkeisenä aamuna koiralenkillä järven lähellä ja törmännyt mielestään kummallisesti käyttäytyneeseen autoilijaan metsätiellä.

Havainto autokuskista palasi koiranulkoiluttajan mieleen viime syksynä, kun poliisi antoi julkisuuteen uusia kuvia autoista, jotka saattaisivat mahdollisesti liittyä Raisan tapaukseen.

Raisa Räisänen.

Hervantajärven vapaaehtoisetsinnöissä ei kuitenkaan löytynyt mitään. Ei ole tiedossa, liittyvätkö krp:n tulevat vesistöetsinnät samaiseen vinkkiin.

16-vuotiaan tamperelaistytön mystinen katoaminen on yksi Suomen tunnetuimpia rikostapauksia. Lokakuussa katoamisesta tuli kuluneeksi 21 vuotta. Krp alkoi viime vuonna tutkia tapausta murhana. Aiemmin tapausta tutkittiin tappona, mutta rikosnimikkeen syyteoikeus vanhenee 20 vuodessa.

Pitkä, vaalea koripalloilijatyttö katosi Tampereen keskustasta myöhään lauantai-iltana 16. lokakuuta 1999 oltuaan viettämässä iltaa tyttökaverinsa kanssa. Kaksikko oli ollut juhlistamassa aiemmin päivällä voitettua koripallopeliä.

Krp:llä on ollut katoamistapauksessa vuosien varrella monia eri tutkintalinjoja, joista useita ei olla pystytty sulkemaan pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?