Prisma taipui tampereeksi – Voisiko tällaista nimeä olla missään muualla? - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Prisma taipui tampereeksi – Voisiko tällaista nimeä olla missään muualla?

Kalevan Prismana (tai Kalevarrismana) tunnettu liikekiinteistö uudistuu ja laajenee. Nimikilpailu ratkaisi tuleva paikalliskeskuksen nimen.

Havainnekuva tulevasta paikalliskeskuksesta.­

4.11.2020 15:52

Kalevan Prisman ympärille rakentuvalle, uudenlaiselle paikalliskeskukselle haettiin syyskuussa nimeä kilpailussa, joka keräsi ehdotuksia kaikkiaan 7 065 osallistujalta. Prisma pysyy Prismana, mutta toimii jatkossa osana muhkeaa kokonaisuutta, jonka nimi on Risma.

Asiasta kertoo Pirkanmaan Osuuskauppa tiedotteessaan.

Kuluvan vuosikymmenen aikana Kaleva-Hakametsän aluetta kehitetään vahvasti. Alueella sijaitseva Prisma-kortteli sijaitsee osittain Pirkanmaan Osuuskaupan ja osittain Tampereen kaupungin omistamalla maa-alueella, johon nousee tulevina vuosina kaupallisten toimintojen lisäksi asumista, julkista kaupunkitilaa ja joukkoliikenteen vaihtopysäkki.

Osuuskaupan kannalta kehityshanke on niin mullistava, että Kalevan Prisma ei enää nimenä riitä kuvaamaan lopputulosta.

– Prisma pysyy toki marketin nimenä, mutta halusimme pohtia paikalliskeskusta laajemmasta perspektiivistä, Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä selittää nimikilpailun taustaa.

Voittajanimi löytyi läheltä

Nimen haluttiin kuvastavan keskuksen omaleimaista luonnetta ja maistuvan myös tulevaisuudessa hyvältä pirkanmaalaisen kuluttajan suussa. Ehdotuksia toivottiin ammennettavan myös paikalliskeskuksen sijainnista ja historiasta.

– Nimiehdotusten tekijät olivat todella käyttäneet mielikuvitustaan ja myös perustelleet ajatuksiaan erinomaisesti. Varteenotettavia voittajakandidaatteja oli runsaasti, Jylhä kertoo.

– Toiveisiimme vastasi lopulta parhaiten tuttu mutta täysin uniikki nimi, Risma.

Kauppapaikan nimessä Prisma, eli tamperelaisittain lausuttuna Risma, on seurannut mukana aina siitä lähtien, kun neljäkymmentäyksi vuotta sitten avattua Sokos Marketia alettiin kutsua ensin Tampereen Prismaksi, sitten Sammonkadun Prismaksi ja viimeisimpänä Kalevan Prismaksi.

Viimeksi mainitun nimen Pirkanmaan osuuskauppa on jo aiemmin vääntänyt mainoksissaan Kalevarrisma-muotoon.

– Valinta tuntuu oikealta, sillä voisiko missään muualla kuin Tampereella olla Rismaa? Siinä on jotain rehellistä, helposti lähestyttävää ja leikkisääkin, Jylhä pohtii.

Jokaisesta ehdotuksesta euro ruoka-apuun

Risma-nimeä ehdotettiin kisassa maagiset 222 kertaa, ja palkinto, vuoden ruoat, arvottiin kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken.

– Paitsi että Pirkanmaan Osuuskauppa palkitsi nimikilpailun voittajan vuoden ruoilla, haluamme auttaa juuri nyt ruoka-avun tarpeessa olevia täydentämällä Ruokapankin kautta jaettavia ruoka-apukasseja summalla, joka vastaa kaikkien nimikilpailuun tulleiden vastausten määrää.

– Jos Risma on tamperetta, niin on myös toisista välittäminen, Jylhä sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?