Perussuomalaisten entiselle kuntapoliitikolle kolme kuukautta vankeutta tukipetoksesta - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten entiselle kuntapoliitikolle kolme kuukautta vankeutta tukipetoksesta

Kuusikymppinen mies oli nostanut Kelalta 15 322 euroa työttömyystukea, vaikka hän oli samaan aikaa töissä.

3.11.2020 17:10

Perussuomalainen kuntapoliitikko on Tampereella tuomittu kolmen kuukauden vankeuteen petoksesta. Kuusikymppinen mies oli nostanut Kelalta 15 322 euroa työttömyystukea, vaikka hän oli samaan aikaa töissä.

Tampereen kuntapolitiikassa toiminut mies ilmoittautui vajaan kahden vuoden aikana 23 kertaa työttömäksi. Joka kerta hän vakuutti antamansa tiedot oikeiksi.

Mies sai peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea 15 322 euroa, vaikka oli samaan aikaan töissä. Useasta kehotuksesta huolimatta hän jätti ilmoittamatta Kelalle ja TE-keskukselle työssäolonsa ja ansionsa.

Käräjillä vastaaja ilmoitti, ettei hänellä ollut kykyä hoitaa asiaa. Oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana. Olihan miehellä ollut kykyä hoitaa tukiaisten hakeminen.

Syyttäjä vaati miehelle vankeutta törkeästä petoksesta. Käräjäoikeus katsoi, että 15 322 euroa ei ole niin suuri summa, että rikos olisi törkeä. Vastaaja tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen perusmuotoisesta petoksesta.

Petoksen tekoaikaan mies toimi Tampereen kuntapolitiikassa. Hän oli perussuomalaisten varavaltuutettu ja lisäksi hänellä oli lautakuntapaikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?