Tamperelaismies suunnitteli ex-kumppaninsa väkivaltaista raiskausta – neljän vuoden tuomio pysyi hovissa - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tamperelaismies suunnitteli ex-kumppaninsa väkivaltaista raiskausta – neljän vuoden tuomio pysyi hovissa

Tamperelaismies jäi verekseltään kiinni kesällä 2018. Hänellä oli hallussaan nippusiteitä, teräaseita, lippunaru ja kaksi nyrkin kokoista kiveä.

16.10. 14:05

Turun hovioikeus on pitänyt voimassa tamperelaisen Kristian-Allan Härkösen, 40, saaman neljän vuoden vankeustuomion.

Härkönen oli tuomittu käräjillä muun muassa törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Tapaus juontaa juurensa elokuuhun 2018, jolloin hän jäi verekseltään kiinni entisen naisystävänsä kotitalon lähistöltä. Hän oli yrittänyt tunkeutua naisen asuntoon ja paikalta lähtiessään mies oli puhkonut veitsellä naisen autosta kaikki renkaat.

Poliisi löysi miehen hallusta nippusiteitä, kangasteippiä, lippunarun, katkoteräveitsen, kääntöveitsen ja kaksi nyrkin kokoista kiveä. Sekä käräjäoikeus että hovioikeus katsoivat, että ne oli hankittu törkeää väkivaltaa sisältävän seksuaalirikoksen tekemistä varten.

Härkönen oli vaatinut Turun hovioikeutta hylkäämään syytteet, sillä hän oli luopunut teon toteuttamisesta. Hänen mielestään tuomioksi olisi joka tapauksessa riittänyt ehdollinen vankeusrangaistus.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, ettei Härkönen vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta vaan rikoksen toteutumisen esti se, ettei ex-naisystävä päästänyt häntä sisälle asuntoonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?