Facebookissa alkaneet taksikuskien erimielisyydet kärjistyivät Tampereen Keskustorin taksitolpalla – toinen kuristi ja löi, toinen puri keskisormesta

Poliittiset erimielisyydet pilasivat ystävysten välit. Lopuksi Keskustorilla nähtiin vielä juoksukilpailu.

Facebook-kommentti aiheutti väkivaltaisen kärhämän kahden taksikuskin välille Tampereella. Kuvituskuva.

7.10.2020 14:37

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on käsitelty kahden tamperelaisen taksiyrittäjän poikkeuksellista keskinäistä tappelua. Molemmat tuomittiin pahoinpitelyistä sakkoihin.

Rikokset tapahtuivat juhannussunnuntaina Tampereen Keskustorin taksitolpalla molempien miesten ollessa töissä. Miehet olivat tuolloin 42- ja ja 24-vuotiaita.

24-vuotias korosti miesten olleen aiemmin hyviä ystäviä, mutta tilanne muuttui 42-vuotiaan Facebook-kommentin myötä. Nuoremman taksiyrittäjän mukaan 42-vuotiaan hänen FB-sivulleen jättämä kommentti oli erään Etelä-Aasian valtion vastainen ja erittäin ikävä.

Nuorempi mies kertoi suuttuneensa vanhemmalle kollegalleen, kun kaikki hänen ystävänsä olivat nähneet kyseisen kommentin.

Juhannussunnuntaina 24-vuotias havaitsi 42-vuotiaan autossaan Keskustorin tolpalla. 24-vuotias meni kertomansa mukaan näyttämään kyseistä viestiä FB-tililtään ja kysymään, miksi 42-vuotias oli kirjoittanut sellaista.

Pian käynnistyi molemminpuolinen väkivalta. Oikeus katsoi nuoremman miehen kuristaneen vanhempaa miestä ja lyöneen tätä nyrkillä ainakin kahdesti. Vanhempi mies oli puolestaan purrut nuorempaa keskisormeen.

Kummankaan vammat eivät olleet vakavia. Vanhempi selvisi kivulla ja muutamilla ruhjeilla, nuorempi kivulla ja pienellä verisellä haavalla.

Silminnäkijöinä oikeudessa esiintyi kaksi muuta taksikuskia. Toisen mukaan lyöntejä olisi kolmesta neljään minuuttia kestäneessä tilanteessa ollut jopa yli kymmenen.

Toinen todistaja kertoi menneensä tilanteeseen väliin. Hän kertoi myös, miten 42-vuotias avasi tilanteesta päästyään autonsa takakontin, otti sieltä jotain kättä pidempää ja lähti juoksemaan 24-vuotiaan perään. Tilanne kuitenkin rauhoittui pian.

Ensimmäinen seuraus välikohtauksesta oli taksitarkastajan 24-vuotiaalle antama kahden viikon ajokielto.

Nyt oikeus on tuominnut kuristamiseen ja lyömiseen syyllistyneen 24-vuotiaan 60 päiväsakkoon. Maksettavaa miehelle tuli 1 440 euroa. 42-vuotias sai 40 päiväsakkoa ja maksettavaa 1 480 euroa.

42-vuotiaan pitää korvata puraisun aiheuttamia kipukorvauksia nuoremmalle 400 euroa. Nuoremman on puolestaan maksettava 42-vuotiaalle kivusta 300 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?