Kuvausryhmän jäsenet kertovat uhkaavasta tilanteesta tamperelaispuistossa: Nuorukainen esitteli puukkoa – ”Rahaa tänne, just yhtä pistin” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Kuvausryhmän jäsenet kertovat uhkaavasta tilanteesta tamperelaispuistossa: Nuorukainen esitteli puukkoa – ”Rahaa tänne, just yhtä pistin”

Ohjaaja Timo Rajakallio kertoo uhkaavasta tilanteesta metsässä kesken kuvausten.

30.9.2020 17:19

– Olimme ympäristössä, jossa suomalainen kaikkein vähiten odottaa ryöstöä tai väkivaltaa, ohjaaja Timo Rajakallio kertoo Ilta-Sanomille uhkaavasta välikohtauksesta, joka olisi voinut päättyä paljon huonommin.

Rajakallio oli seitsemänhenkisen kuvausryhmänsä kanssa tiistaina iltapäivällä Tampereen Kaupissa lähellä UKK-instituuttia, keskellä metsää, kun paikalle saapui täysin odottamatta kaksi nuorukaista.

– Yhtäkkiä siihen ilmaantui kaksi nuorta kaveria, joista toisella oli puukko pystyssä. Hän ilmoitti, että rahaa tänne, just yhtä pistin, Rajakallio kertoo.

Tilanne oli hyvin sekava, ja koko kuvausryhmä oli hetken hiljaa täysin yllättävän tilanteen edessä.

– Kaveri uhkaili vielä, että tuleeko sitä rahaa vai ei. Toinen mies vaikutti selkeämmältä ja alkoi taivutella toista, että lähdetään menemään.

Myös kuvausryhmän kuvaaja Matti Pekkanen vahvistaa IS:lle uhkaavan tilanteen.

– Meitä uhattiin puukolla. Haluan korostaa, että siinä se toinen kaveri yritti estää tilannetta koko ajan. Toinen maanitteli toista lopettamaan sen tilanteen ja vei kaverinsa lopulta pois siitä.

– Lähtiessään tämä toinen kaveri vielä pahoitteli tilannetta meille kovasti, Pekkanen jatkaa.

Pekkasen mukaan uhkaava välikohtaus oli nopeasti ohi.

– Tilanne oli aika nopea ja keskustelu käytiin lähinnä näiden poikien kesken, että eihän me puhuttu mitään. Toinen vaati rahaa ja toinen pyrki estämään sen, että tilanne eskaloituisi.

– Sen tilanteen tajusi vasta jälkikäteen, että tässä oli vissiin tosi kyseessä.

Uhkaava tilanne tapahtui Tampereen Kaupissa lähellä UKK-instituuttia, keskellä metsää.­

Poliisi tiedotti eilen tiistaina väkivaltatilanteesta Kaupin ulkoilualueella. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni 16- ja 17-vuotiaat epäillyt. Väkivallanteon kohteena ollut aikuinen mies toimitettiin sairaalahoitoon. Epäillyt ja uhri eivät tunteneet toisiaan. Kaksikko oli liikkunut alueella kello 12 ja 14 välillä.

Paikalta tuli hätäkeskukseen useita puheluita, poliisista kerrotaan. Kuvausryhmän kokemasta tilanteesta ei kuitenkaan ollut keskiviikkoiltapäivään mennessä kirjattu rikosilmoitusta.

17-vuotias epäilty vangittiin tänään keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä. Hänet määrättiin lisäksi mielentilatutkimukseen.

Rajakallio arvioi, että puukolla uhkaillut henkilö oli päihtynyt.

– Hänellä oli sellainen olemus, että jotain ainetta oli otettu. Hän ei ollut samalla planeetalla. Toisesta en osaa niin tarkkaan sanoa, mutta hän oli kuitenkin sen verran tolkuissaan, että sai kaverinsa lähtemään. Ehkä hän tajusi, että meitä on sen verran iso ryhmä, että on hankala saada mitään.

Tilanne oli Rajakallion mukaan erityisen uhkaava, koska kuvausryhmään kuului kolme naista ja yksi yli 70-vuotias mies.

Kun nuorukaiset olivat poistuneet paikalta, kuvausryhmä soitti hätäkeskukseen. Hetken päästä saapui moottoripyöräpoliisi.

– Poliisit pyysivät meitä olemaan hetken paikallaan, jos he tuovat koirapartion ottamaan jälkiä. Olimme siinä ehkä kolme varttia, mutta mitään ei kuulunut.

– Hetken päästä kävi ilmi, että alueelta on otettu ihmisiä kiinni ja ajattelimme, että ne ovat varmasti ne samat nuoret kundit. Emme siinä vaiheessa tienneet, oliko hän oikeasti pistänyt jotain vai oliko se vain uhkailun tehostamista.

Rajakallion mukaan alueella liikkuu paljon lapsia ja nuoria.

Juttua muokattu kello 18.08: Lisätty tieto mielentilatutkimuksesta.

Juttua korjattu 30.9.2020 klo 21.27: Rikosilmoitusta kuvausryhmän kokemasta tilanteesta ei ollut kirjattu keskiviikko-, ei tiistai-iltapäivään mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?