Kaivinkoneen kuljettaja ei nähnyt suojatietä ylittävää 8-vuotiasta – poliisi: ”Missään vaiheessa ei ole epäilty tahallisuutta”

Viime viikolla 8-vuotias poika loukkaantui vakavasti jäätyään kaivinkoneen alle Tampereella. Poliisi on nyt kuulustellut kaivinkoneen kuljettajaa.

Lapsi jäi kuvan kaivinkoneen alle taustalla näkyvässä risteyksessä Tampereen keskustassa.

Poliisi on edistynyt Tampereen keskustassa tapahtuneen onnettomuuden tutkinnassa, jossa 8-vuotias poika loukkaantui vakavasti jäätyään kaivinkoneen alle. Onnettomuus tapahtui viime viikolla kaupungin ydinkeskustassa Hämeenpuiston ja Kauppakadun risteyksessä suojatiellä. Lapsi oli jalan liikenteessä äitinsä kanssa.

Rikoskomisario Antti Uusipaikka kertoo, että poliisi on kuullut kaivinkoneen kuljettajaa ja muitakin osallisia.

– Se on ollut valitettava onnettomuus. Kaivinkoneen kuljettaja ei ole kiistänyt tapahtunutta. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, Uusipaikka sanoo.

Tutkinnan edistymisestä ensimmäisenä uutisoineen MTV:n mukaan lapsi oli tapaturman aikaan koulumatkalla. Poliisi ei osaa sanoa, kuinka 8-vuotias voi tällä hetkellä.

Rikoskomisarion mukaan yksi syy onnettomuuteen on todennäköisesti ollut se, että kuljettaja ei ole nähnyt lasta, joka on jäänyt kaivinkoneeseen nähden kuolleeseen kulmaan.

– Henkilöautoissa jää niin paljon kuolleita kulmia ja työkoneissa näköesteitä on vielä enemmän. Hän ei ole vain havainnut lasta, Uusipaikka arvioi.

Kaivinkoneen kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

– Hän on totta kai pahoillaan tapahtuneesta. Tässä ei ole missään vaiheessa epäilty tahallisuutta, vaan poliisi on tutkinut koko ajan onnettomuutta.

Onnettomuudessa lapsi joutui kaivinkoneen töytäisemäksi ja jäi repustaan ja vaatteistaan koneen takapyörään kiinni. Pelastuslaitos ja ensihoito irrottivat lapsen renkaasta, ja vakavasti loukkaantunut lapsi toimitettiin Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?